Košarka

BAHATI, UOBRAŽENI KAJRI "OTKRIO" ZAŠTO NE PRIČA S MEDIJIMA: "Ne razgovaram sa pionima, moja pažnja vredi više"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Uvek mu je neko drugi kriv, a skoro uvek su tu mediji, sa kojima ne priča

Izvor: Printscreen/YouTube

Kajri Irving je jedno od najvećih imena NBA lige, ali to ne znači da je dostupan medijima. Štaviše, liga ga je kaznila zbog toga što nije hteo da učestvuje u medijskim aktivnostima Bruklina.

Sada je i bahato odgovorio na tu kaznu: "Ne razgovaram sa pionima"!

NBA je kaznila Kajrija i Bruklin sa po 25.000 dolara jer su prekršili pravila lige o dostupnosti medijima. Irving je nekoliko puta ove nedelje, medijske nedelje, odbio da učestvuje u obaveznim aktivnostima kluba.

Sada je šampion iz 2016. i šestostruki učesnik Ol stara odgovorio na Instagramu i to poprilično bahato i uobraženo, što je probao da opravda borbom za društvenu pravdu.

"Molim se da iskoristimo 'novac od kazne' za marginalozovane zajednice kojima je potrebna pomoć, pogotovo kada se uzme u obzir to gde je svet sada. Ja sam ovde za Mir, Ljubav i Veličinu. Zato prestanite da me ometate, i mene i moj tim i cenite Umetnost. Mi se ovde drugačije krećemo", napisao je Irving, a onda, valjda da bi potvrdio ton posta, dodao:

"Ne razgovaram sa Pionima. Moja pažnja više vredi".

Izvor: Instagram/kyrieirving

Zašto je stavljao velika slova na početak pojedinih reči – možemo samo da nagađamo. Irving je prošle sezone bio starter u samo 20 utakmica zbog problema sa povredama kolena i ramena.

Irvingova svađa sa medijima nije nova, on je od ranije izbegavao da daje izjave. Sa medijima u Bruklinu nije razgovarao od kada je u februaru povredio koleno.

No, Irvingova slika u javnosti promenila se letos, kada je on javno govorio da ne bi trebalo nastavljati takmičenje zbog rasnih nemira koji su izbili u SAD nakon ubistva Džordža Flojda. Tada je pričao "kao navijen" da ne treba igrati, iako on nije igrao.

Osim toga, nedavno je u podkastu svog saigrača Kevina Durenta rekao da misli da Netsi nemaju trenera, iako je angažovan Stiv Neš, kao i da bi taj posao trebalo da bude saradnja.

Prošle sezone je zaradio 33 miliona dolara...

Tagovi