Košarka

PLAVI SE PROTIV BULONJA ZAGRIJAVAJU ZA MORNAR: Fokus, energija i koncetracija

Autor Adela Mulić

Košarkaški Budućnost Volija večeras od 19.00 časova u praznoj“Morači” dočekuju francuski Bulonj, izabranici Petra Mijovića konačno igraju meč bez rezultatskog pritiska.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Nastavlja se pakleni ritam za košarkaše Budućnost Volija, a nakon dvije velike pobjede - protiv Crvene zvezde sa kojom je sačuvana neporaženost u ABA ligi i protiv Ulma u kojoj je obezbijeđena TOP 16 faza Evrokupa - “plavi” konačno na programu imaju meč u kome nemaju rezultatski pritisak.


Budućnost Voli večeras od 19.00 sati u “Morači” dočekuju francuski Bulonj u okviru Evrokupa, a zbog prenatrpanog rasporeda, biće to idealna prilika da trener “plavih” malo više rotira i priliku pruži igračima koji imaju manju minutažu ove sezone.
“Nećemo biti kompletni, ali očekujem da igrači koji dobiju veći prostor opravdaju povjerenje”, poručio je pred utakmicu Mijović.


A veliki korak ka plasmanu među 16 ekipa drugog po snazi evropskog takmičenja Budućnost je napravila upravo protiv Bulonja velikim trijumfom u Parizu - 89:83, kada je Vili Rid “uništio” francuskog predstavnika. Bio je težak i taj meč, a nešto slično Mijović očekuje I večeras.


“Da, očekujem težak i zahtjevan meč. Bulonj je, prije svega, fizički zahtjevan protivnik, koji vas tjera da bazične stvari radite na vrhunskom nivou, kao što su tranziciona odbrana, defanzivni skok i u njihovom slučaju odbrana preko blokada”, objasnio je strateg Budućnosti.


Nedjelja Crvena zvezda, utorak Ulm, petak Bulonj, a već posljednjeg dana ove sedmice i veliki crnogorski derbi protiv Mornara u ABA ligi. Umor se već pomalo osjeća, ali...


“I pored umora nakon teških gostovanja nadam se će fokus, energija i koncentracija biti na visokom nivou kao preduslov za dobar i kvalitetno odigran meč”, zaključio je Mijović.

Tagovi