Odlazi sa stilom

DALAS GA ČASTIO SA 2.6 MILIONA DOLARA, PA GA OTPUSTIO: Legenda napustila Maverikse posle više od decenije!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Omaleni bek napušta Mavse.

Izvor: YouTube/Bleacher Report

Vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban je opet pokazao klasu. 

On je mnogo puta uradio sjajne stvari za svoje sadašnje i bivše igrače, a najskoriji potez ovog američkog milijardera je pomoć Delonteu Vestu. 

Nekadašnji NBA igrač je završio na ulici kao zavisnik, ali je Kjuban pristao da mu plati lečenje i rehabilitaciju. Sada je Kjuban otpustio jednog od svojih igrača, ali je i to učinio sa stilom. 

Posle 11 godina u dresu Dalasa klub će napustiti Džej-Džej Barea. Omaleni Portorikanac nikada nije draftovan, a Dalas mu je pružio šansu 2006. godine i nije pogrešio. 

Iako visok samo 178 centimetara uspeo je čak 14 sezona da igra u NBA, a ni sada ne odustaje. Barea planira da nastavi karijeru i odigra još jednu sezonu. 

Portorikanac je igrao pet godina za Maverikse i 2011. godine je zajedno sa Novickim, Kidom i Stojakovićem osvojio titulu. Tada je otišao u Minesotu, ali se posle tri godine vratio u Dalas. 

Sada, posle 11 godina u dresu Maveriksa u dva mandata on je otpušten, ali u velikom stilu. Barei je istekao ugovor na kraju prošle sezone, a tim mu je ponudio veteranski minimalac od 2.6 miliona dolara.

Znali su da ga neće zadržati u timu, što znači da je tim praktično "častio" svog dugogodišnjeg beka ogromnom cifrom!