Košarka

Budućnost u TOP 16 fazi Evrokupa, plavi trijumfom pomogli Mornaru

Autor Gordana Bojanić

Budućnost Voli u Njemačkoj savladala Ulm rezultatom 77:73, plavi su ispunili primarni cilj u drugom po jačini evropskom takmičenju

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budućnost Voli je ispunila željeni cilj u Evrokupu. I to dva kola prije kraja grupne faze - “plavi” su obezbijedili TOP 16 fazu Evrokupa, eliminisali su Ulm i donekle pomogli barskom Mornaru koji sada ima šansu da takođe prođe grupu.

Podgoričani su smogli snage da slave i u Njemačkoj nakon što su u nedjelju veče upisali veliku i važnu pobjedu nad Crvenom zvezdom u Beogradu.

Tim Petra Mijovića je u 9. kolu (ima jedan odložen meč) Evrokupa savladao Ulm rezultatom 77:73, po četvrtinama Ulm - Budućnost 24:12, 11:25, 14:18, 24:20.

“Plavi” su bili očajni u prvom kvartalu, lose su otvorili meč, Ulm se pitao za sve na terenu, pa je naš tim postigao samo 12 poena dok je protivnik dao duplo više. Međutim, na odmoru između četvrtina Budućnost se osvijestila, došla je sebi, preokrenula je meč do poluvremena, a inicijatori preokreta su bili Melvin Edžim i Nikola Ivanović - posebno je bio dobar Kanađanin sa 12 poena.

Treća četvrtina je donijela čvrstu košarku, “plavi“ su nastavili da igraju sa sjajnom odbranom, dok je napad na momente funkcionisao, ali bilo je to sasvim dovoljno da Budućnost ima mirnoću u posljednjem kvartalu.

Ulm je pokušao da se vrati, pritiskao je momke Petra Mijovića non - stop, gledali smo završnicu sa tajm autima i penalima, bilo je tu i grešaka koje su pomogle Njemcima, ali čini se da je ključni korak ka pobjedi napravljen na 03:03 prije kraja utakmice kada je Danilo Nikolić pogodio trojku za 70:63.

Najefikasniji u redovima “plavih“ bili su Edžim i Ivanović sa 20 i 19 poena, a dvocifren je bio i Džastin Kobs sa 11, dok je Danilo Nikolić ostao na devet poena.