Košarka

BUDUĆNOST VOLI JEDINI NEPORAŽENI TIM: Plavi preskočili evroligašu Zvezdu

Autor Adela Mulić

Plavi su u derbiju 9. kola ABA lige pobijedili Crvenu zvezdu 67:65, naš šampion je tako slavio i na šestom meču na Jadranu, dok je evroligaš iz glavnog grada Srbije upisao prvi poraz.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Prošle godine je Budućnost Voli slavila u Beogradu, “plavi“ su dobili i drugi meč u sezoni za zelenim stolom jer se Crvena zvezda nije pojavila u Podgorici, a u prvoj utakmici od mogućih sedam u aktuelnoj sezoni slavila je - opet Budućnost!


Naš šampion je u duelu sa prvakom Srbije, u derbiju 9. kola ABA lige, slavio rezultatom!

Po četvrtinama: Crvena zvezda - Budućnost 67:65 (20:17, 19:27, 16:12, 10:11)

Tako je Budućnost ostala jedini neporaženi tim na Jadranu pošto je pobijedila na svih šest odigranih mečeva (plavi imaju tri odložena meča zbog virusa korona), dok su “crveno bijeli“ koji igraju Evroligu upisali premijerni poraz nakon osam početnih trijumfa.

Crvena zvezda je vodila meč u prvoj dionici, donekle je kontrolisala igru, ali je definitivno imala rezultat, ali se onda u drugoj četvrtini probudio plavi tim na čelu sa maestralnim Nikolom Ivanovićem, koji je prvi dio utakmice završio sa 20 poena.


Budućnost je u drugoj četvrtini shvatila da može da se nosi sa evroligašem, ali je tvrdo, čvrsto i greškama puno drugo poluvrijeme donijelo neizvjesnu završnicu.


Griješili su i jedni i drugi, ali se u takvoj igri bolje snašao sastav iz Podgorice koji je bio smireniji i koji je odigrao fenomenalnu odbranu koja je “pokrila“ loš napad - napad pun srljanja, napad bez prave akcije, napad bez bilo kakve ideje...


Ali, Budućnost je slavila veliki trijumf sa ta dva poena, koja je mogla da uveća u posljednjem napadu, jer Crvena zvezda nije pravila očekivan faul. Na kraju, dva poena su vrijedna kao 20!


Ivanović je bio najbolji sa tih 20 poena iz prvog dijela, Džastin Kobs je donekle vukao u drugom dijelu i stigao je do 11, dok je zahvalni Melvin Edžim postigao 10.


Što se tiče Crvene zvezde, Dejan Davidovac je postigao 13 poena, a bivši reprezentatitav Crne Gore Tejlor Ročesti je dodao 11.


Plavi naredni meč igraju za dva dana protiv Ulma u Njemačkoj u okviru Evrokupa i nastavlja svoj ubrazni tempo - u narednih devet dana će odigrati četiri utakmice.

Tagovi