Košarka

MORNAR DEFINITIVNO PUCA NA VRH: Pao je Partizan u Topolici!

Autor Jovana Raičević

Mornari su u derbiju 9. kola ABA lige savladali beogradski Partizan rezultatom 77:76, tako su Barani definitivno izrazili kandidaturu za visok plasman na kraju sezone

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Bio je to pravi jadranski derbi, odlučivala je samo jedna lopta, i to nakon produžetka, meč je mogao da ode i u jednom i u drugom smjeru, ali je na kraju sreća - potpuno zasluženo - pogledala Mornar.

“Mornari“ su u 9. kolu ABA lige u praznoj Topolici savladali Partizan rezultatom 77:76, a utakmicu je prelomio Ajzea Vajthed u pretposljednjem pravom napadu, dok je u posljednjem Nemanja Gordić promašio trojku preko Seada Šehovića i poslije toga je ostalo nešto više od sekundu, ali za to vrijeme “crno bijeli“ nisu mogli ništa da učine.

Bio je to sedmi trijumf Mornara (ima jedan poraz i jedan odložen meč), dok je Partizan već u problemu jer je na skoru četiri pobjede - pet poraza. Mornar je novom pobjedom izrazio kandidaturu za visok plasman na kraju sezone.

Partizan je bio dominantan u prvoj dionici (22:15), Mornar je u drugoj minimalno smanjio prednost (dobio je rezultatom 18:17) i nagovijestio da bi utakmica mogla da bude na jednu loptu, dok je u trećoj dionici bio toliko dominantan (21:12) da se na trenutak pomislilo da će riješiti utakmicu za 40 minuta, ali su gosti iz Beograda dobili posljednju dionicu rezultatom 19:16.

A sve je moglo da bude drugačije da je “mornare“ služio šut, jer je Mornar odigrao jedan od najlošijih šuterskih mečeva u sezoni što se tiče šuta za tri poena - samo 17%. Međutim, mornari su našli način da se vrate iz dvocifrenog minusa u prvom poluvremenu i da slave pobjedu.

Pulen je bio najefikasniji u našem timu sa 19 poena, 16 je ubacio Vajthed, a Smit 10. Kod Partizana Mekintajer je potpisao 21 poen Mekintajera, Gordić je dodao 12, a Pejdž 10.