Košarka

MORNAR ŽELI DA POKAŽE DA JE SPREMAN ZA VRH: “Prija nam što su naše utakmice derbiji”

Autor Ana Božović

Košarkaši Mornara večeras (18.00) u Baru dočekuju Partizan u 9. kolu ABA lige, trener Mihailo Pavićević je optimista

Izvor: MORNAR/MEDIA Pro

Okršaj koji se uvijek prati sa posebnom pažnjom, koji uvijek donosi vrhunsku košarku i duel o kojem se priča. I zbog svega toga je prava šteta što večeras neće biti gledalaca u dvorani Topolica…

Mornar dočekuje Partizan u jednom od derbija devete runde ABA lige, a utakmica počinje u 18.00 časova.

Biće ovo prvi duel za obje ekipe nakon pauze zbog obaveza reprezentacija i prava prilika da se vidi ko je bolje iskoristio slobodne dane. Barani su imali nekoliko reprezentativaca, ali je Mihailo Pavićević sa svojim saradnicima radio sa igračima koji su bili u Baru.

A, nakon što su se Derek Nidam, Milko Bjelica i ostali vratili, krenula je priprema za uvijek specijalni duel. A, iskusni stručnjak nije krio da je “ponosu Bara” prijala pauza.

“Svi smo se odmorili i fizički i psihički poslije svega kroz šta smo prošli. Pauzu smo pokušali da iskoristimo na najbolji mogući način, iako nismo bili kompletni zbog igrača koji su nastupali za svoje nacionalne selekcije. Ali, šta je tu je - kako nama tako i drugima. U goste nam dolazi Partizan. To su derbiji o kojima ne treba mnogo da se priča. Prija nam što se utakmice koje igra Mornar proglašavaju derbijima. Na tu činjenicu smo, s pravom, ponosni”, rekao je Pavićević.

Biće ovo osmi duel protiv “crno-bijelih” i prilika da „mornari“ pošalju jasnu poruku regionu da su spremni za borbu za vrh.

Mornar je do sada u regionalnom takmičenju upisao šest pobjeda i samo jedan poraz (uz odloženi meč sa Borcem), dok Partizan ima učinak od četiri pobjede i čak četiri poraza.

“Partizan je sastavljen od iskusnih igrača, gro ttima je ostao od minule sezone i zaslužuju svaki respekt. To je ekipa koja pretenduje na sam vrh ABA lige”, nema dilemu Pavićević.

Nakon promjene trenera (smijenjen Vlado Šćepanović, došao Sašo Filipovski) beogradska ekipa počela je da se diže, ali i dalje ima mnogo slabih tačaka koje Mornar mora iskoristiti.

“Slabije su otvorili sezonu, ali to nas neće zavarati da pomislimo da Partizan nije na onom nivou na kojem bi trebalo da bude. Daleko od toga, izuzetno ih cijenimo, jer ekipa sastavljena od takvih igrača mora da se poštuje”, ističe iskusni stručnjak koji je na kraju poručio.

“Imamo svoje adute i kvalitet koji smo već pokazali u prvom dijelu sezone, tako da nas očekuje uzbudljiv derbi”.

Tagovi