svečano!

NI HAO, KK PARTIZAN - PEKING! Otvoren crno-bijeli košarkaški centar u prijestonici Kine!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kruna višegodišnje "ljubavne priče" kineskih entuzijasta i crno-bijelih

Izvor: Printscreen/YouTube

Košarkaški centar Partizana otvoren je svečano u Pekingu! Mladi Kinezi će tako moći da treniraju po Partizanovom sistemu, a na ovaj način će se promovisati košarka i zbližavati dva naroda.

Ovo je kruna višegodišnje "ljubavne priče" dvoje kineskih entuzijasta i Partizana, koju ćemo vam ukratko ispričati.

Svjetski putnici, istraživači i ljubitelji sporta, bračni par Piao i Čen Đisi putovali su svijetom, a onda su prije nešto više od dvije godine na proputovanju kroz Beograd došli da pogledaju utakmicu Partizana.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Odmah su uspostavljeni kontakti sa ljudima iz kluba, domaćom košarkom, a tokom Mundobasketa u Kini Piao i Čen su bili često oko srpske reprezentacije. U februaru ove godine poslali su kompletan set opreme za mlađe kategorije.

Centar Partizan u Pekingu radi po licenci kluba, brendiran je kompletno. Svečanom otvaranju prisustvovali su konzul Srbije u Kini, Biljana Stanković-Ivanić, predsjednik kineskog saveza Sung Guohua, predstavnik KK Partizan u Kini Piao Đisi i mnogi drugi.

Okupljenima su se obratili članovi uprave, neke od legendi i sadašnji igrači Partizana, a sve je imalo svečan i zabavan ton. Osim škole košarke, otvorena je i prodavnica KK Partizan.

Pogledajte:

Otvaranje Partizanovog centra u Pekingu
Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Tagovi