Košarka

CRVENI ŽELE DA OTVORE VRATA EP: Napad stiže iz dobre odbrane

Autor Ana Božović

Košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras od 21.00 igra sa Njemačkom u Pou u kvalifikacijama za Eurobasket, pobjeda večeras i nad Velikom Britanijom u nedjelju donosi plasman na prvenstvo Starog kontinenta

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras od 21.00 igra sa Njemačkom u Pou u kvalifikacijama za Eurobasket, pobjeda večeras i nad Velikom Britanijom u nedjelju donosi plasman na prvenstvo Starog kontinenta

Pozivnica za Eurobasket 2022. večeras bi mogla da bude na putu ka Crnoj Gori - i to uručena iz ruku jednog od domaćina narednog šampionata Starog kontinenta...

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljaju se u “balonu” na jugu Francuske u poznatom košarkaškom gradu ove zemlje Pou - Crna Gora juriša na novu pobjedu protiv Njemačke večeras od 21.00 sat.

Kao jedan od četiri domaćina Njemačka ne mora da brine oko plasmana na Eurobasket, ali je sistem Fibe takav da učestvuje u kvalifikacijama. Zbog svega jasno je da će možda odlučujući meč naša selekcija igrati u nedjelju protiv Velike Britanije, ali...
“Obje utakmice su podjednake važne i mislim da bismo sa dvije pobjede riješili plasman na Eurobasket”, poručio je selektor Boško Radović.

Slično razmišlja i iskusni Suad Šehović...

“Sigurno da je ovo prozor u kojem bi moglo dosta toga da se riješi i tako ulazimo u oba meča - prvenstveno u duel sa Njemačkom”.

Za razliku od Crne Gore, Njemačka nema rezultatski motiv, što bi mogla da bude prednost naše selekcije. Uz to nastupiće u kombinovanom sastavu.

“Da, stigli su u kombinovanom sastavu, ali da se ne bismo zavaravali – to je sastav od igrača iz domaće lige koji igraju vrlo značajne uloge u svojim klubovima. Uz to, tu je nekoliko igrača sa strane”, upozorio je selektor Radović.
“To je kvalitetan tim i imaćemo težak zadatak da pokušamo da pobijedimo”.

Ipak, recept za dobar rezultat je jasan.

“Njemci igraju brzu košarku, sa puno šuteva, pokušaja za tri poena, a mi ćemo se truditi da utakmicu uvedemo u ritam koji nama odgovara i ako to tako bude - imaćemo šansu da u završnici dođemo do pobjede”, istakao je Radović.
“Dugo godina sam u reprezentaciji, znam sve naše momke i ne brinem za naš napad. Ono što je osnovno u ovoj utakmici je dobra odbrana”

Da će odbrana biti ključ u ovoj utakmici istakao je i Šehović...

“Napad će stići iz odbrane, fokusirani smo prvenstveno na odbranu. Imali smo vremena da se odmorimo, pogledamo kako igra Njemačka I potpuno smo koncentrisani na prvi meč”, jasan je košarkaš Budućnosti.

Dakle, o Velikoj Britaniji se ne razgovara?

“Poslije utakmice sa Njemačkom okrenućemo se Britancima iako svi potenciraju da je taj meč važniji”, zaključio je Šehović.
Na Eurobasket iz grupe G idu tri selekcije - Njemačka kao domaćin je sigurna, klasa Francuske se ne dovodi u pitanje, pa se zbog toga meč sa Velikom Britanijom (koju je Crna Gora savladala u Podgorici) ističe kao najvažniji. Ipak, trijumf nad Njemačkom već večeras bi odškrinuo vrata Eurobasketa.

Tagovi