Košarka

ZVEZDA GLATKO IZGUBILA U "PIONIRU": Bez energije i šanse protiv Efesa!

Autor Gordana Bojanić

Rutinski trijumf turskog tima na parketu crveno-belih.

Izvor: MN Press

I bez četvorice važnih igrača, Anadolu Efes rutinski je pobedio srpskog i "jadranskog" predstavnika u hali Aleksandar Nikolić.

Zvezda - Efes 64:75 (14:16, 22:24, 14:27, 14:8)

Iako se očekivalo da Zvezda pre svega čvrstom odbranom i intenzitetom igre "napadne" desetkovani tim Ergina Atamana, žešća igra Zvezde trajala je svega nekoliko minuta, koliko je bilo potrebno gostima da uhvate ritam i kontrolu.

Kada su igrači Efesa preuzeli konce utakmice posle početnih 8:0 za Zvezdu, do kraja su se pitali apsolutno za sve i na momente sa pola gasa ostvarili rutinsku pobedu - petu u poslednjih šest mečeva.

Iako su u poslednjih 10 minuta "povukli ručnu", sve što su uradili u prethodnih pola sata omogućilo je gostima da potpuno mirni dočekaju kraj. Njihov lider Šejn Larkin dao je 18 poena, Adrijan Moerman 17, a obojica su sve pogotke postigli pre završne četvrtine.

Sa druge strane, crveno-beli su odigrali meč vidno bez energije iz prethodnih susreta, što ne iznenađuje previše ako se uzme u obzir da im je ovo bio deveti meč u 20 dana. Uz snagu i koncentraciju, igrači Zvezde večeras nisu imali ni rešenje za odbranu Efesa preuzimanjem, kao ni za nalet domaćih u trećoj četvrtini, u kojoj je meč i "prelomljen".

Plejmejker crveno-beli Kori Volden dao je 14 poena, ali je ostajao bez snage dok je meč odmicao, Džordan Lojd je dao deset uz loše procente (3/14) i to su bili jedini dvocifreni igrači među domaćima.

Sa druge strane, Efesovi lideri imali su važnu i veliku pomoć igrača koji su do sada bili u drugom planu, poput Bugrahana Tundžera (8) i Doguša Balbaja (6) i oni su davali važne trojke u periodu Efesovog naleta na startu.

Zvezda je do poluvremena i u minutima posle pauze uspevala da održi jednocifreni zaostatak, ali je problem postajao sve veći dok je meč odmicao, pa je razlika na polovini poslednje četvrtine išla i do maksimalnih "plus 21" u korist Efesa.

Posle ovog meča crveno-beli će imati nedelju dana pauze do sledećeg susreta, protiv Makabija u Tel Avivu narednog četvrtka.