Košarka

Traži se karta za Eurobasket: “Imamo odličan napad, ali od odbrane sve kreće”

Autori mondo.me Ana Božović

Košarkaška reprezentacija Crne Gore je nastavila pripreme za utakmice sa Njemačkom i Velikom Britanijom, a na našu sreću svi testirani igrači su bili negativni na novi virus korona

Izvor: MN Press

Prvi dio trećeg dana na jugu Francuske prošao je u prvom krugu testiranja na novi korona virus. Sve je prošlo u najboljem redu - cijela košarkaška reprezentacija Crne Gore je negativna, pa su selektor Boško Radović i njegovi izabranici mogli da nastave sa pripremom za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u “balonu” u Pou.


Prvi meč na programu je sjutra veče (petak, 21.00), a kako se početak bliži, tako raste i samopouzdanje momaka u crvenom koji će sve učiniti da čekiraju vizu za Eurobasket.


“Atmosfera nikada nije bila problem u našoj ekipi. Imali smo problema zbog korona virusa, ali se polako vraćamo u formu. Ovdje smo tri dana I dosta dobro to izgleda, nije previše vremena za pripremu, ali se moramo privići na to”, rekao je Danilo Nikolić.

Upravo će od krilnog centra Budućnost Volija i ostalih visokih igrača dosta toga zavisiti. Nema dileme da crnogorska selekcija ima prednost u odnosu na visoke njemačke košarkaše, naročito kada su u pitanju šutevi za tri poena. U tome će prednjačiti Nikolić i Marko Simonović koji mogu pogađati u serijama.Ali, Nikolić zna šta će da bude ključ.


“Sigurno će se boriti svih 40 minuta i imati dobru energiju. Moramo da odgovorimo na to. Od odbrane sve kreće. Napad imamo odličan i siguran sam da tu neće biti mnogo problema, defanzivno moramo biti dosta jaki. Oni igraju brzu košarku, njihov tranzicioni napad moramo dobro da branimo i to je ono što će nam praviti dosta problema, ako ne budemo na visokom nivou”, jasno je poručio Nikolić.


Momak od kojeg se očekuje da zablista svakako je - Marko Simonović. Centar Mege stiže u crveno jato nakon sjajnog početka sezone, ali I NBA drafta na kojem ga je kao 44. pika izabrao Čikago.

“Zbog obaveza u klubovima mnogi igrači nijesu tu, ali na nama mlađima je da odgovorimo, pokažemo zašto nas je selektor pozvao i odradimo dobar posao”, jasno je poručio Simonović koji se kratko osvrnuo i na sjutrašnjeg rivala.


“Njemačka je ozbiljna ekipa, kvalitetna. Iako nemaju dosta igrača na raspolaganju, ipak imaju dobar roster. Pripremamo se da
napadnemo pobjedu”.


Dakle, naša selekcija sjutra igra protiv Njemačke, a u nedjelju protiv Velike Britanije - dvije pobjede nas vode na Eurobasket, polovičan skor nam ostavlja realnu nadu, dok oba poraza praktično zatvaraju vrata Evropskog prvenstva.