Košarka

VIRUS KORONA JE IZA PLAVIH: Ubjedljiv trijumf za stoprocentan učinak

Autor Jovana Raičević

Budućnost Voli u praznoj Morači savladala Cibonu rezultatom 87:68, tako su Podgoričani slavili na svih pet utakmica u ABA ligI.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budućnost Voli je ostala uz Crvenu zvezdu jedini neporaženi tim u ABA ligi, s tim što Podgoričani imaju tri utakmice manje koje su odložene zbog virusa korona.

“Plavi“ su očigledno ostavili virus iza sebe, pošto je nakon trijumfa nad Brešom u Evrokupu i nadomak TOP 16 faze stigao još jedan trijumf u četiri dana - ekipa Petra Mijovića je u praznoj Morači odradila Cibonu rezultatom 87:68.

Tako su plavi došli do petog trijumfa u regionalnom takmičenju, a  utakmica sa “cibosima“ je donijela dva plusa za Mijovićevu četu: Fedora Žugića i Amadea dela Valea.

Talentovani 17-godišnji krilni košarkaš je, u meču u kome se od starta nije postavljalo pitanje pobjednika (meč je riješen u finišu prvog dijela, a definitivno dobijen u 24. minutu pri rezultatu 66:36), dokazao da može da bude odličan adut u ABA ligi, a možda adut iz sijenke u Evrokupu - Žugić je ubacio 20 poena, a trojke je gađao 7-6.

A novajlija Italijan je definitivno potvrdio da će biti pravo pojačanje za regionalnu scenu, a da će za Evropu morati da poradi na šutu - Dela Vale je poslije preležanog virusa debitovao za “plave“, postigao je 11 poena, ali se mučio u šutu za tri poena (5-1).

Žugić je bio najefikasniji igrač meča, a osim njega i Dela Valea, dvocifren učinak su imali i Džastin Kobs (16), Danilo Nikolić i Melvin Edžim (po 10) koji je sve poene postigao u prvoj četvrtini. Goste su predvodili Filip Bundović sa 18 i Roko Prkačin sa 14.