Košarka

Velika pobjeda Budućnosti koja se označila kao ČUDO: “Momci zaslužuju TOP 16 fazu”

Autor Gordana Bojanić

Trener plavih Petar Mijović i plejmejker Nikola Ivanović su bili emotivni i zadovoljni nakon pobjede jer samo oni znaju kroz šta je tim prošao u prethodnih 14 dana

Izvor: MN Press

Budućnost Voli se protiv Unikahe vratila na parket poslije 20 dana, nije imala snage ni svježine da savlada slavni španski tim prvi put u istoriji, ali je zato odgovor stigao samo dva dana kasnije…

“Plavi” su u svom sedmom meču Evrokupa savladali Brešu 75:66, stigli do skora četiri pobjede - tri poraza i otvorili vrata TOP 16 faze drugog po jačini evropskog takmičenja.

Svi u taboru Podgoričana mogu da budu ponosni, a trijumf je dočekan emotivno nakon svega kroz šta je ekipa prošla zbog virusa korona.

"Momci su zaslužili ovo, zbog svega što im se dešavalo. Njima idu sve zasluge. Mi praktično nismo trenirali dvije sedmice, nismo mogli da igramo tri na tri na treninzima, a prije dva dana smo odigrali prvu utakmicu poslije 20 dana. A večeras su odigrali ovako. Oni zaslužuju da idu u Top 16 fazu, ovo je čudo od pobjede", kazao je Mijović.

Plavi sada sa svojim skorom 4-3 imaju pobjedu više i utakmicu manje od Ulma i Mornara, pobjedu manje od Bulonja, koji je, takođe, odigrao sedam mečeva, dok je na vrhu tabele Unikaha sa učinkom 6-2.

"Nismo počeli dobro, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali čvrsto, posebno u odbrani. Zasluženo smo pobijedili", kazao je Nikola Ivanović, koji je ubacio 15 poena, iako je promašio svih šest šuteva za tri, a upisao je i pet asistencija. 

Naredni meč Budućnost igra 8. decembra protiv Ulma u gostima, dok za vikend igra protiv Cibone i ABA ligi

Možda ce vas zanimati