Košarka

UTAKMICA DOLAZI U NEVRIJEME, ali želimo da ugrabimo prvu šansu za TOP 16 fazu

Autor Adela Mulić

Budućnost Voli gostuje Breši u Lombardiji (18.45) i igra svoj sedmi meč u Evrokupu, “plavi“ imaju skor tri pobjede - tri poraza.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Nakon duge i neplanirane pauze zbog novog korona virusa, krenuo je ludi ritam. Košarkaši Budućnost Volija u srijedu su protiv Unikahe odigrali prvi meč nakon 20 dana (poraz, donekle i očekivan), a već danas čekaju ih nove avanture u Evrokupu.

Sedmi meč u drugom po snazi evropskom takmičenju momci Petra Mijovića odigraće u srcu Lombardije - od 18.45 protiv Breše, koja je prije tri dana u dramatičnom meču savladala Mornar.

Ova utakmica dolazi u nevrijeme, a moramo da izađemo spremni da odigramo mnogo bolje nego protiv Unikahe”, nema dilemu trener “plavih” Mijović.

Želimo da podignemo nivo igre kako bismo što duže bili u toj utakmici”.

U vremenu korone muke sa izborom igrača postale su izgleda sastavni dio svakog sporta.

Da, opet imamo iste probleme, nedostajaće nam značajan broj važnih igrača, a nažalost nemamo vremena ni uslova za treninge u punom sastavu”, dodao je Mijović.

Bez obzira na poraze na prethodna dva meča Budućnost pitanje prolaska u narednu fazu drži u svojim rukama - sa dva meča manje trenutno je na trećem mjestu nalazi ispred Ulma i Mornara.

Ovaj tim zaslužuje Top 16 fazu i u svakoj narednoj utakmici tražićemo šansu za prolaz. Jedna od takvih prilika je Breša i pokušaćemo da je zgrabimo. Nadam se mnogo boljem izdanju nego protiv Unikahe”.

Budućnost je u prvom dijelu sezone Brešu “slomila” u posljednjoj četvrtini serijom 14-2 i na krilima fenomenalnog Nikole Ivanovića. Očekivano sada će biti teže - “plavi” imaju problema sa sastavom tima, Breša će igrati na svom parketu, a uz to...

Breša je u uzlaznoj formi, što je pokazala na utakmici protiv Mornara – tom pobjedom i ona se uključila u borbu za TOP 16 fazu”, smatra centar Budućnosti Dragan Apić.

Gostujemo kod nezgodnog tima, bićemo na terenu drugi put u posljednjih 48 časova - sve to je svakako još jedan od izazova koji treba da prevaziđemo”.

Sve muke iz prethodnog perioda mogle bi da daju timu iz Podgorice dodatnu snagu za uspjeh na sjeveru Italije.

Želimo da iscrpimo motiv za meč iz svega onog što nam se izdešavalo u prethodnom periodu. Siguran sam da naša ekipa ima karakter da se izdigne iz ove situacije i nadam se da ćemo to protiv Breše i pokazati”, zaključio je Apić.

Nakon Breše Budućnost se već u nedjelju vraća obavezama i u ABA ligi

Tagovi