Košarka

PARTIZAN SE OSVETIO POSLE PRAVOG TRILERA! Fenomenalan meč protiv Uniksa i važna pobeda crno-belih!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Sjajan meč, prava drama, pravi triler i na kraju pobeda!

Izvor: MN Press

Partizan je posle prave pravcate drame pobedio 89:86 (20:26, 20:13, 23:21, 26:26).

Zaista retko se gledaju ovakve utakmice, ali to su one zbog kojih ljudi vole košarku. Furiozno prvo poluvreme donelo nam je fantastičan napad Uniksa i dobru odbranu, ali se Partizan nije dao i uspeo je da ostane u igri.

Najviše hrabri ta činjenica, ali ona da se vratio Vil Mozli i istog časa dao doprinos ekipi. Dangubić je nastavio sa sjajnim šuterskim Partijama, ali i Pejdž se potpuno raspucao, šutirao je trojke 8/10 i tako doprineo važnom trijumfu crno-belih.

Ovo je Partizanu treća pobeda u Evrokupu, dok Uniks ima jednu više, ali i meč više.

Ovo je bio debi Saša Filipovskog u evropskim takmičenjima i prošao je sjajno. Nije, naravno, bilo sve savršeno, krajem treće deonice Partizan je prosto poklonio svom rivalu sedam poena i dozvolio mu da se vrati u meč, umesto da proba da prelomi.

Bilo je tu još gluposti i propusta, ali to je sve sada manje bitno, jer je savladana jako dobra, jako kvalitetna ekipa Uniksa, koja u svom timu ima mnoštvo "ubica", a koja je večeras igrala i sjajnu odbranu.

I ne samo to. O tome kako su se gosti spremali dosta govori i činjenica da su večeras prvi put u sezoni igrali zonski presing.

Ali, sve je izdržao Partizan. Pogađao je kad je trebalo, branio se kad je trebalo, Mozli je pokazao da je bukvalno "kičma" ovog tima, dok je Rašon Tomas pokazao šta može "luda glava" kad je u "plus fazi".

Kao što smo rekli, utakmica je bila "triler", a kad smo kod filmskog žargona, ako treba nekom da se dodeli "Oskar" za večeras, to mora biti Pejdž, koji je meč završio sa 25 poena, a da nijednom (!) nije šutnuo za dva! Za tri je šutirao 8/10, a penale 1/2.

Miler-Mekintajer postigao je 15 poena uz četiri asistencije, Zagorac je doprineo sa 14 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok je Dangubić postigao osam poena, koliko je dao i Tomas. Mozli je meč završio sa pet poena i pet skokova.

Najefikasniji u Uniksu bio je Kenan sa 19 poena, dok je Braun postigao 16.