Košarka

RIKI RUBIO ZA KRISA POLA I JOŠ PETORICA U TREJDU: Oklahoma hoće da skupi sve pikove

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Veliki dogovor Oklahoma siti Tandera i Finiks Sansa.

Izvor: MN Press, Tanjug

Amerikanac za Španca, ali to nije sve. Dogovorili su se Oklahoma i Finiks, a čak sedmorica igrača su uključena u ovaj trejd.

Finiks Sansi dobijaju Krisa Pola i Abela Nadera, dok će u suprotnom pravcu krenuti Riki Rubio, Keli Ubre junior, Taj Džerom, Džejlen Lekue i pik prve runde sa drafta 2022. godine.

U Oklahomi baš vole da skupljaju pikove.

Očigledno tim planira da u narednim godinama podmaldi ekipu i da na krilima te mladosti pravi rezultate. Ili se samo nadaju nekim igračima koji bi kasnije bili dobar materijal za trejd.

Kris Pol je u karijeri igrao za Nju Orleans, Kliperse i Hjuston, pre nego što je stigao u Oklahomu, a sada ga novi tim vidi kao idealni deo tandema sa mladim Devinom Bukerom. Iskusan je i španski košarkaš, kmoji je u NBA ligi nastupao za Minesotu, Jutu i Finiks.

Sa druge strane, Finiks je bio spreman da se odrekne mnogobrojnih igrača, pa i Rubija koji je blistao na prethodnom Mundobasketu u Kini, a Oklahoma će sa njim i još trojicom košarkaša dobiti novu dubinu u timu.

Ovaj trejd je prvi koji je ozvaničen, iako se ranije pojavila informacija da su i Lejkersi uspeli da sklope dogovor po kom bi Denis Šruder stigao u Los Anđeles.