Košarka

ZVEZDA NIJE IZDRŽALA, REAL POBEDIO U "PIONIRU": Crveno-beli videli Tavaresa i kraljevsku odbranu!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Madriđani slavili u hali "Aleksandar Nikolić"

Izvor: MN Press

Imala je Crvena zvezda u tri momenta prvog dela meča dvocifrenu prednost ("plus 11"), ali nije uspela da skalpira i Real na svom terenu.

Madriđani su se u poluvremenu konsolidovali, smanjili broj izgubljenih lopti, zaigrali čvršće u odbrani i ipak kontrolisali rezultat u uzbudljivoj i na momente haotičnoj završnici:

ZVEZDA - REAL 67:73 (26:21, 16:15, 11:23, 14:14)

Ekipa Saše Obradovića nije odustajala, uoči finiša je nakratko povela 65:64, ali je četiri minuta pre kraja ipak ostala bez rešenja u napadu. Pre svega za visokog Valtera Tavaresa, mada su i Serhio Ljulj i Rudi Fernandez veoma namučili lidera crveno-belih Džordana Lojda (22 poena).

Dok se bližio kraj, Zvezdini košarkaši su gubili lopte i nisu nalazili rešenje za Madriđane, kojima je put ka pobedi pokazao večeras napadački odlični Trej Tompkins, strelac 14 poena i jako bitne četiri trojke.

Saša Obradović je pozivao tajm-aute, pokušao da vrati tim u ritam sa početka utakmice kada je "leteo" i vodio 19:8 i 38:27, ali nije uspeo, jer se u tim momentima ipak više pitao "kraljevski klub".

Zbunivši napad crveno-belih kada se meč "lomio", Real je ograničio domaćina na samo dva poena u poslednja četiri minuta i tako izjednačio svoj broj pobeda i poraza u Evroligi, 4-4.

Sa druge strane, Zvezda je sada na skoru 3-5 i sledeće nedelje će je ponovo čekati teški mečevi - protiv Armanija i Barselone u gostima u utorak i četvrtak. Posle toga će igrati "večiti derbi" protiv Partizana, a pre toga će u nedelju u "Pioniru" ugostiti Split.

ZVEZDA: Ročesti, O'Brajant 7, Hol 2, Volden 16, Lojd 22, Davidovac 6, Lazić, Rit 4, Dobrić, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 6, Teri 4.

REAL: Rendolf 13, Fernandez 6, Abalde 3, Kampaco 8, Laprovitola, Alosen, Dek 3, Garuba 4, Kerol 9, Tavares 4, Ljulj 9, Tompkins 14.