Košarka

UNIKAHA SE OSVETILA MORNARU i odaljila ga od TOP 16 faze

Autor Adela Mulić

Mornari u 7. kolu grupe B Evrokupa upisali poraz od Unikahe u Malagi rezultatom 98:72, pa sada imaju skor tri pobjede – četiri poraza.

Izvor: MORNAR/MEDIA Pro

Mornar je prije mjesec dana upisao najveću evropku pobjedu postavši prvi tim iz Crne Gore koji je savladao slavnu špansku Unikahu, Mihailo Pavićević je bio svjestan da je tim iz Malage ljut na “mornare“ jer su im dužnici, a to se vidjelo u 7. kolu grupe B Evrokupa.

Mornar je poražen na gostovanju Unikahi 98:72, Unikaha mu se revanširala sa kamatom za poraz u Baru, te udaljila Barane od sanjane TOP 16 faze, pošto Mornar sada ima skor tri pobjede – četiri poraza, a to nije baš sjajan skor u izjednačenoj grupi.

Meč je odlučen već do poluvremena, najviše zahvaljujući fenomenalnom šutu Unikahe za tri poena - Španci su pogodili 10 trojki iz 13 pokušaja i poslije 20 minuta su vodili 54:34.

Nastavak je donio samo rutinsku igru domaćina, Brizuela i Buteja su postigli po 16 koševa, a kod Barana su se istakli Marko Jeremić sa 15 i Nemanja Vranješ sa 14 poena. Ekipa Mihaila Pavićevića za sedam dana gostuje Breši u 8. kolu Evrokupa, a u subotu je čeka meč protiv Primorske u Baru okviru ABA lige.