Košarka

LEBRON JE SREĆAN ZBOG TRAMPA, A LJUT ZBOG NBA LIGA: Pogledajte šta mu sada smeta!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Komentar je sve rekao, a koje je vaše mišljenje?

Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Najzvučnije ime u svetu košarke, Lebron Džejms na nimalo suptilan način požalio se na datum početka najjače košarkaške lige na svetu.

U danu u kojem je "prozivao" Donalda Trampa zbog poraza na izborima, on je nekoliko sati ranije objavio i šta misli o skorom početku sezone.

ESPN je objavio informaciju da će pauza između sezona 2019/2020 i 2020/2021 biti najmanja u istoriji američkog sporta, pošto će početi 22.decembra, a prethodna je završena 71 dan pre toga.

Legendarno krilo Los Anđeles Klipersa imao je šta da kaže na taj podatak.

On je na Instagramu okačio istraživanje ESPN-a, a ispod fotografije stavio emotikon koji vidno označava nezadovoljstvo.

Košarkaši koji su igrali plej-of imaće samo malo više od dva meseca da skupe snage za novu sezonu. Lebron se zalagao da takmičenje počne u januaru, ali su se pojavile informacije da će ipak biti spreman da prihvati sve što kažu čelnici NBA lige.

Prema rečima novinara bliskom košarkašu, Brajanu Vindhorstu, "Kralj Džejms" je rekao da će se prilagoditi iako će morati da promeni dugogodišnju rutinu pripreme za sezonu.

"Lebron je u početku pokušavao da odloži start novog šampionata, ali mi je potom ipak objašnjeno da je on promenio mišljenje, zato što je to ’najbolje za posao", izjavio je američki novinar.

Kada bi NBA počeo u januaru, što su neki igrači predvođeni Lebronom priželjkivali, onda bi NBA ušao u termin Olimpijskih igara ili bi morao da se skrati.

Ta tema tiče se i srpske reprezentacije, jer ukoliko bi se liga poklopila sa Olimpijskim igrama 2021, srpski košarkaši koji igraju u Americi, Nikola Jokić i Bogdan Bogdanovićne bi mogli da obuku nacionalni dres.