HIT

POVRAĆA MI SE OD POREĐENJA LEBRONA I DŽORDANA: Dino Rađa se zbog ovog pitanja svađa i sa sinom!

Autor Ana Božović Izvor Index

"Danas kad Lebron uđe u reket, svi mu se sklanjaju..."

Izvor: MN Press, Netflix/Screenshot, Tanjug AP Mark J. Terrill

Priče o "najboljem košarkašu svih vremena" intenzivirale su se otkako je objavljen dokumentarni serijal o Majklu Džordanu pod nazivom "The Last Dance".

S jedne strane su oni koji legendarnog košarkaša dižu u nebesa, a sa druge strane tu su oni koji podržavaju Lebrona Džejmsa, Kobija Brajanta, a malo manje druga imena poput Karima Abdul-Džabara, Vilta Čemberlena, Bila Rasela, Medžika Džonsona...

Nema ko se u poslednjih nekoliko meseci nije izjasnio ko je za njega najveći igrač ikada, a možda najzanimljiviji odgovor do sada dao je Dino Rađa.

Legendarni hrvatski košarkaš igrao je u NBA kada je Džordan krenuo u svoj drugi pohod po šampionsko prstenje i mogao je da se uveri o kakvoj "zveri" je reč, dok je Džejmsa ipak ispratio putem TV ekrana i nije ga toliko impresionirao.

Pitanje najboljeg košarkaša ikada je istovremeno je istovremeno i pitanje generacije kojoj pripadate, pa je Rađa za "Index.hr" ispričao da se zbog toga posvađa i sa sinom.

"Kad krenu poređenja Lebrona i Džordana, meni se povraća", slikovito je opisao Rađa.

"Sin me uverava da je LeBron bolji, ali za mene to nije rasprava. Da je igrao pre 20 godina, Lebron ne bi mogao ni pola ovoga. Danas kad Lebron uđe u reket, svi mu se sklanjaju, a Džordana su tukli kao nikog i svejedno je dominirao", piše Index.

Ne zaustavlja se samo na tome Rađa, kazao je da četvorostruki NBA šampion nije bolji i od pokojnog Kobija Brajanta, ali ne samo on...

"Ispred Lebrona je bio i Kobi i još neki. Poštujem Lebrona, ali Kobi je bio bolji".

Glasajte i vi!



Tagovi