Ne vidi svrhu

LEGENDA EVROPSKE KOŠARKE MOLI DA SE EVROLIGA STOPIRA: Rezultati zavise od toga ko ima manje zaraženih, prekinite ovo!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Etore Mesina ne vidi svrhu ovakvog takmičenja.

Izvor: MN Press

Četvorostruki osvajač Evrolige i sadašnji trener Olimpije iz Milana Etore Mesina pozvao je čelne ljude evropske košarke u otvorenom pismu da razmisle o nastavku sezone. 

On je na početku istakao da jednako poštuje i FIBA i ULEB, ali je istakao da pod ovakvim uslovima ne vrijedi igrati košarku. 

"Imao sam sreće da doživim dugu karijeru u internacionalnoj košarci. Moji timovi su sa ponosom igrali u takmičenjima pod pokroviteljstvom FIBA, Evrolige i ULEB-a. Iako je tokom vremena bilo neslaganja uvjek sam poštovao viziju i liderstvo pokojnih gospodina Stankovića i gospodina Baumana. 

Ponosan sam što mogu da kažem da sam dugogodišnji prijatelj gospodina Portele i gospodina Bartomeua, a čast mi je što sam bio trrener predsjednika ULEB-a gospodina Van der Špigela", počeo je svoje izlaganje Etore Mesina. 

On smatra da zbog pandemije virusa korona sve više mečeva zavisi od toga koji tim ima manje zaraženih. Takođe je istakao da će organizacija utakmica biti sve teža kako vrijeme odmiče. 

"Svake nedelje sve više igrača, trenera i članova kjluba je pozitivno na testovima, sve više i više utakmica u međunarodnim i domaćim takmičenjima je odloženo. Teškoće sa putovanjima povećavaju bojazan za zdravlje timova i sudija. Uskoro neće biti datuma za odigravanje odloženih utakmica. Sve više rezultata će zavisiti od toga ko je imao više sreće i kome se u timu zarazilo manje igrača", nastavio je iskusni trener. 

Na kraju je pozvao čelnike FIBA i ULEB da sjednu za sto, zaborave svoje prethodne nesuglasice i radi košarke nađu kompromisno rešenje

"Zbog svega ovoga ja bih želio da zamolim odgovorne da sačekaju, zaborave na razlike iz prošlosti i radi košarke i onih koji je vole sjednu za sto dok se ne pronađe rešenje. 

Za sada logično djeluje da se sva evropska takmičenja prekinu, da se nacionalna prvenstva završe u naredna četiri mjeseca, jer je putovanje u okviru jedne zemlje mnogo lakše. Posle toga, u martu ili aprilu međunarodna takmičenja bi mogla da budu završena na vrijeme kako bi bilo vremena za pripremu za Olimpijske igre", dodao je Mesina