impresivno

NEŠ PRAVI OZBILJAN STRUČNI ŠTAB: Priključio mu se mentor, a tu je i prethodnih

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Ali i drugi bivši igrači i saigrači

Izvor: Printscreen/YouTube/Phoenix Suns

Stiv Neš je početnik u trenerskom poslu, ali želi da se okruži iskusnim i ekspertskim stručnim štabom u Bruklin Netsima, a upravo to i radi.

Najnovija pojačanja u stručnom štabu Bruklina su Nešov mentori, ali i prethodnik: Majk D'Antoni i Žak Von.

Naravno, D'Antoni je u centru pažnje, ali Von je uradio veliki posao kao privremeni trener, a sada će biti asistent za platu koja se navodno izražava sa sedam cifara. Plaćanje obojice ovih imena ističe želju vlasnika Netsa, Džoa Caija da troši i ulaže.

To nije sve. Ime Udoka će takođe biti asistent, dok će Amari Stodemajer biti asistent za razvoj igrača. U stručnom štabu su ostali asistent i šef za razvoj igrača Adam Harington, pomoćnik Džordan Ot, zatim asistent za razvoj igrača Tijago Spliter, kao i koordinator za razvoj igrača Rajan Forhen-Keli.

Jasno, stručni štab se proširio sa šest na sedam imena.

"Okupili smo iskusan stručni štab, sastavljen od ljudi jakog karaktera i različite prošlosti, kako na terenu, tako i van njega, što će omogućiti čvrstu osnovu za mene i naše igrače", rekao je Neš.

Nekadašnji plejmejker Feniksa, Dalasa i Lejkersa objasnio je svoju nameru.

"Kada sam počeo da gradim ovaj stručni štab, želeo sam da sastavim grupu koja je posvećena i koja će se povezati sa našim igračima i staviti ih u najbolji položaj da uspeju kao tim. Uz igračko i trenersko iskustvo koje imamo, a koje je na najvišem nivou, kao i velikim iskustvom u razvoju igrača, siguran sam da smo postavili prave ljude na pravo mesto da nas vode napred", rekao je dvostruki MVP lige, osmostruki Ol star i petostruki najbolji asistent NBA.