Košarka

I OSLABLJENI MORNAR JE VELIKI, Budućnost se nije razdrmala, Pavićević zaplakao

Autor Adela Mulić

Mornar je u 5. kolu grupe B Evrokupa u praznoj Topolici savladao Budućnost Voli rezultatom 85:82

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Oslabljeni Mornar je skupio snagu poslije svega (četiri igrača imaju koronu, Vukota Pavić je suspendovan zbog dopinga), pokazao je da ima šampionski karakter, dok je Budućnost Voli dokazala da joj je forma u padu, te da trener Petar Mijović nije pronašao još pravu formu.

Mornar je u 5. kolu grupe B Evrokupa u praznoj Topolici savladao Budućnost Voli rezultatom 85:82 nakon produžetaka, a odlučujuću trojku je postigao Vajthed.

Po četvrtinama: Mornar - Budućnost Voli 22:22, 17:20, 20:14, 17:20, produžetak: 9:6 “Pobjedu posvećujem bratu, čestitam igračima na velikoj pobjedi.

Pored svih problema, mi smo pobijedili“, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević sa suzama u očima nakon meča.

Bio je to prvi duel dva naša tima u Evropi, a sada nakon pet rundi i jedna i druga ekipa imaju skor tri pobjede - dva poraza i vrlo se lako može desiti da imamo dva tima u TOP 16 fazi Evrokupa.

“Mornari“ su još jednom dokazali da su ekipa koja može svakoga da savlada, a Budućnost kao da nisu dotakle riječi njihovog trenera poslije teško izvojevane pobjede nad FMP-om.

Prvo poluvrijeme je bilo praktično egal, ali činilo se da će Podgoričani da prelome utakmicu krajem treće četvrtine kada su imali vođstvo 55:48, ali su onda krenuli Barani - domaćin je ispisao seriju 13:1 za preokret.

Željeli smo i dobili smo uzbudljiv finiš, Nikola Ivanović se probudio, postigao je prvi koš u 35. minutu, pokrenuo je “plave“, ali mu je uglavnom planove o pobjedi pokvario Džastin Kobs.

Odlučivalo se u produžecima, a pri rezultatu 82:82, Vajthed je sa osam metara pogodio trojku. Džejkob Pulen je bio najefikasniji sa 23 poena, Vajthed je postigao 18, Keni Gejbrijel 13, dok je u Budućnosti najefikasniji bio Melvin Edžim sa 15, Vili Rid je postigao 13, a Ivanović i Suad Šehović po 12.