Košarka

Budućnost Voli mora nešto da mijenja, hvalospjevi su je opustili: “Na meni je to da riješim”

Autor Jovana Raičević

Trener plavih košarkaša Petar Mijović zadovoljan je samo pobjedom nad FMP-om, ali igrom svojih izabranika nikako ne može da bude.

Izvor: MN Press

Budućnost Voli je ostala neporažena i nakon četvrte runde regionalnog takmičenja, stala je rame uz rame sa prvim favoritom ABA lige Crvenom zvezdom koja je uz plave jedini tim koji ne zna za poraz, ali posljednja pobjeda je izvojevana teško.

Podgoričani su jedva savladali filijalu Beograđana - FMP - rezultatom 77:76. I ništa ne bi bilo sporno da je utakmica u praznoj Morači cijelo vrijeme bila egal. Naprotiv, plavi sun a poluvremenu vodili rezultatom 42:32 nakon odlične druge četvrtine (30:16).

Upravo je samo sa tom dionicom i samo krajnjom pobjedom zadovoljan trener Petar Mijović.

Očekivao sam tešku utakmicu, jer FMP ima izuzetno dobrog trenera i sedam dana da se pripremi za utakmicu, da odmori i do detalja skenira rivala. Jedino što je bilo dobro je druga četvrtina, kada smo tokom sedam - osam minuta našli petorku koja je igrala jako dobru odbranu i bila poenterski raspoložena”, rekao je Mijović.

Dekocentracija, loš protok lopte, bezidejna igra - to je bilo vidljivo u trećoj četvrtini koja je umnogome pomogla FMP-u da se vrati u život.

Ključno je bilo prvih četiri - pet minuta drugog poluvremena, kada smo bili bez koncentracije i fokusa. Vodili smo između osam i 10 poena razlike, ali nismo imali igru koja je bila u skladu sa tim. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, pogotovo naše najjače opcije Ivanović, Nikolić i Šehović, koji su šutirali 20-2. To je vratilo FMP skroz, samopouzdanje nam je palo, “smrzle” su nam se ruke. Ušli smo u prazan hod, moramo da nađemo razloge zašto nam se već drugi put na utakmici, koja nije ni blizu riješene, petorka ili neki igrači ne uđu sa maksimalnim fokusom, što nam se sveti”.

Hvalospjevi sa raznih strana stižu na račun “plavih” na početku sezone, Budućnost mnogi vide kao favorita u ABA ligi, ali i Evrokupu.

Nekako nas omekšava priča da smo uz Zvezdu najveći favoriti, da je dovoljno da samo izađemo na teren, i da pretočimo kvalitet u pobjedu. To nije tako, jer ima mnogo dobrih ekipa”, rekao je Mijović, koji zna da se ništa samo po sebi neće riješiti.

Ako se ne trgnemo, vrlo brzo ćemo se naći u problemu. Ovo nije put kojim želimo da idemo, hoćemo da smanjimo prazne minute. Moram da pronađem razlog zašto omekšavamo u važnim trenucima i zašto nakon odlične druge četvrtine nismo tako ušli i u treću. Na meni je to da riješim”.