Košarka

Mijović: Teško, Žugić: Fokus, Apić: Agresivno

Autor Jovana Raičević

Budućnost Voli u 4. kolu ABA lige sjutra igra protiv FMP-a u praznoj Morači, trener Petar Mijović, krilni igrač Fedor Žugići kao i centar Dragan Apić su veliki optimisti.

Izvor: MN Press

“Plavi” su izašli iz napornog ritma, ulaze u malo laganiji, ali sa promijenjenom ekipom u odnosu na dosadašnji dio sezone jer su u Podgoricu stigli Luka Mitrović i Andrea dela Vale, a napustio ju je Rašad Von.

Međutim, u utakmici 4. kola ABA lige će se osloniti na provjerene snage, a u četvrtoj rundi regionalnog takmičenja Budućnost Voli sjutra od 17.00 časova dočekuje FMP u praznoj Morači.

Petar Mijović sa izabranicima želi da zadrži maksimalan učinak u ABA ligi.

Sigurno nas čeka težak posao protiv FMP-a. Tim koji je kadar da pomrsi račune svim ekipama iz samog vrha. Spoj mladosti, igrača koji konkurišu za dres Crvene Zvezde ili su već bili u tom sistemu, i jedan broj iskusnih igrača za koje su se odlučili ove sezone poput Radonjića, Lešića, Jaramaza. Očekuje nas zahtjevna utakmica, u kojoj ćemo morati da budemo na našem maksimumu”, rekao je Mijović.

Talentovani krilni košarkaš FedorŽugić ove sezone dobija i koristi šansu u najboljem timuBudućnosti.

Izlazimo iz jedne veoma bitne pobjede protiv ekipe Ulma i dočekujemo kvalitetnu ekipu FMP-a. Očekujem da će ući u meč sa puno energije i da će ići na pobjedu. Naš zadatak je da ostanemo fokusirani i da takođe uđemo sa puno energije, da ispoštujemo game plan koji nam trener postavi i vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici”, rekao je Žugić.

“Plavi su u srijedu srušili Ulm u Evrokupu u meču sa nikad kraćom rotacijom. Međutim, očekuje se da će Džastin Kobs biti spreman za sjutra. Ekipa koja u Podgorici nije slavila od 2012. godine i ovog puta dolazi rasterećena, željna nadigravanja.

Jasno je da FMP dolazi rasterećen, da pruži maksimum i da se bori od prvog minuta. Na agresivnost, čvrstinu i energiju rivala moramo da odgovorimo istom mjerom”, rekao je Dragan Apić uoči duela sa bivšim klubom.

Moramo biti jaki u odbrani, a pametni i disciplinovani u napadu. Favoriti smo, ali neće biti lako opravdati tu ulogu na terenu. Međutim, ovo je nova prilika da pokažemo da smo spremni za velika djela”, jasan je Apić.