Košarka

PARTIZAN OPET U DRAMI, ALI SA SREĆNIM KRAJEM: Dramatična pobeda u Istanbulu za prvi "brejk" crno-belih

Autor Pavle Knežević

Krajnje napet meč, ali ovog puta su crno-beli slavili po Kodijevim notama

Izvor: MN Press

Veliku dramu je prošao Partizan u Istanbulu, ali je ovog puta slavio!

Baščešehir - Partizan: 76:82 (17:24, 24:23, 17:21, 20:23)

Partizan posle četiri kola ima skor 2/2, a Bahčešehir 0/4.

Oba tima bila su oslabljena spolja i u reketu, ali je sada Partizan prevagnuo, "po notama" Kodija Miler-Mekintajera.

Meč je počeo ujednačeno, igralo se koš za koš, ali sa mnogo grešaka na obe strane, tako da nijedan tim nije imao priliku da se "odlepi". Kada je Bahčešehir poveo 9:6, Partiza je napravio seriju 9:0 predvođen Kodijem i Mikom, ali i Dangubićem i poveo 15:9, da bi na kraju prve četvrtine vodio 24:17.

Odlično je Partizan nastavio u drugoj četvrtini i prvi put poveo dvocifrenom razlikom – 32:19. Mogla je ta prednost i da bude veća, ali nekoliko puta su gosti ispuštali lake poene, promašivali iz otvorenih i lakih pozicija, što je žilavi domaćin umeo da iskoristi.

Erkan Jilmaz je uneo energiju u ekipu Bahčešehira, a Džons je počeo da pogađa, tako da je domaćin pred kraj prvog poluvremena poveo ponovo i na poluvreme otišao sa pola koša prednosti – 39:38.

Mučila su se oba tima na početku drugog poluvremena, mnogo su grešili. Partizan je izjednačio na 41:41, ali je posle trojke Grina Bahčešehir poveo 46:41. Crno-beli su se posle trojke Dangubića vratili na dva poena zaostatka i takva je bila otprilike prednost do drugog dela deonice. Pejdž je tri i po minuta pre kraja treće četvrtine postigao svoje prve poene iz igre i to trojku i priveo Partizan na pola koša zaostatka.

Igra je bila takva da su se oba tima "nudila" jedan drugom, ali je na kraju domaćin više grešio, tako da je Partizan pred poslednjih 10 minuta imao prednost od tri poena – 59:56.

Domaćin je rešio da proba trojkama da prelomi utakmicu, ali je promašivao. Što je sreća za Partizan, koji nije imao dobra rešenja u napadu, a pet minuta pre kraja bilo je izjednačeno, 65:65. Tada Kodi preuzima stvar u svoje ruke, vezuje pet poena bez odgovora za 70:65.

Onda je usledila drama u kojoj je Bahčešehir uspeo da priđe na koš zaostatka 30 sekundi pre kraja. Tada je Kodi iz čista mira izgubio loptu na svojoj polovini, odbranio je pokušaj Ondžela, ali niko od crno-belih nije bio tu da pomogne, tako da je Grin zakucao za 76:78.

Ali, Miler-Mekintajer se iskupio košem u narednom napadu i pogodio je za 76:80, osam sekundi pre kraja, čime je osigurao pobedu. Ali, pokušala su oba tima da poentiraju za preostalo vreme, jer se računa svaki koš. Tu je Partizan bio uspešniji, a Kodi je još jednim košem, svojim 22. poenom na meču, stavio tačku na ovu utakmicu.

Tagovi