Košarka

Pobjeda nad Ulmom otvara vrata drugog kruga: Odbrana u tranziciji mora da bude prava

Autor Gordana Bojanić

Budućnost u 4. kolu grupe B Evrokupa dočekuje sjutra njemački Ulm, a utakmica se igra u Morači od 19.00 časova

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Žestok ritam koji nameće igranje na dva fronta se nastavlja - ABA liga i Evrokup - se nastavlja: KK Budućnost Voli nakon teške subotnje pobjede nad Borcem sjutra veče (19.00) igraju protiv Ulma u meču 4. kola grupe B Evrokupa.

Utakmica se igra u praznoj “Morači”, a okršaj sa Njemcima će pokazati da li su “plavi” uspjeli da vrate svježinu jer su konačno imali malo vremena za sebe.

Prije Borca su vezali tri gostovanja - Bulonj Metropoliten, Partizan, Unikaha - i praktični nisu ulazili u salu.

"Imali smo tri teška gostovanja, a vidjelo da smo sa manje svježine igrali protiv Borca. Za nas je vrlo važno da smo pobijedili u toj utakmici", rekao je trener Petar Mijović.

Ulm ima jednu pobjedu u prva tri kola ostvarenu nad Mornarom kod kuće nakon velikog preokreta i dva tijesna poraza - od Breše u gostima poslije produžetka, te Metropolitena kod kuće.

"Ulm je ekipa za svaki respekt, zbog igračkog sastavom i stručnog tima, koji vodi Jaka Lakovič. To je tim koji je mogao da dobije Brešu u gostima, dva puta je imao dobijenu utakmicu.  Oni igraju u visokom intenzitetu, sa mnogo šuteva za tri. Odbrana u tranziciji mora da bude prava, moramo da imamo veliku odgovornost u odbrani pik-en-rola, ako želimo da slavimo”, rekao je Mijović, čija ekipa ima skor dvije pobjede - jedan poraz.

Budućnost je ostvarila dvije pobjede, izgubila je u prošlom kolu u Malagi od Unikahe, u meču u kome je imala šansu za još jedan "brejk".

"Nama bi pobjeda nad Ulom širom otvorila vrata drugog kruga", kazao je Mijović.