Košarka

EVROLIGA PREDSTAVLJA ZVEZDINO POJAČANJE: Ovako igra Džoni O'Brajant! (VIDEO)

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Na zvaničnom profilu takmičenja pojavio se snimak novog centra crveno-belih.

Izvor: Twitter/Euroleague/printscreen

Poslednje pojačanje košarkaškog kluba Crvena zvezda stiže iz Rusije. Reč je o Džoniju O'Brajantu, Amerikancu koji je igrao za Lokomotivu, a trebalo bi da ojača rkeet srpskog tima.

O tome šta O'Brajant ume navijače je obavestio i zvanični profil Evrolige!

Amerikanac je tokom evropske kariejre nosio dres Makabija iz Tel Aviva i Lokomotive Kuban, a u NBA ligi je bio član Milvokija, Denvera i Šarlota, pre nego što se preselio u evropsku košarku.

Momak rođen u Klivlendu ima 27 godina, visok je 206 centimetara i težak preko 115 kilograma, ali mu oni ne predstavljaju nikakav problem u igri. Zapravo, njegovim dobrim šuterskim sposobnostima daju dodatnu moć jer ima i odličnu igru unutar reketa.

Tokom jedine sezone u Evroligi, O'Brajant je zabeležio 30 nastupa u dresu Makabija, uz prosek od 10,6 poena i 5,9 skokova po meču.

Potpisivanjem Džonija O'Brajanta se završava niz dolazaka u Crvenu zvezdu, pošto su ranije stigli Emanuel Teri i Tejlor Ročesti, košarkaši koji su debitovali tek za vikend, u pobedi protiv Mornara. Ovim potpisom, crveno-beli su verovatno završili sa dovođenjem igrača.

Tagovi