Košarka

MORNAR BIO RAVNOPRAVAN SAMO 10 MINUTA

Autor Adela Mulić

Ekipa Mihaila Pavićevića je ubjedljivo poražena od Crvene zvezde u Beogradu u 3. kolu ABA lige – 93:62.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Poslije četiri vezana trijumfa - poraz. Ubjedljiv i težak!

Težak je zbog konačne razlike, ali poraz kao poraz nije neočekivan, a Mornar iz utakmice u Beogradu može samo da izvuče pouke.

Prvi utisak je da je trenutno daleko od evroligaša i ekipe koja je favorit za osvajanje prvog mjesta u ABA ligi. Mornar je u 3. kolu regionalnog takmičenja poražen od Crvene zvezde u glavnom gradu Srbije rezultatom 93:62.

Po četvrtinama - 24:23, 22:13, 21:11, 26:15.

Bila je to utakmica u kojoj su se srela dva različita stila košarke, a pošto “mornare“ nije služio šut kako može i pošto su “crveno bijeli“ odigrali agresivnu odbranu (uz to ih je služio i šut), onda je bilo jasno da od iznenađenja nećemo vidjeti ništa

- Zvezda je i sedmi put u Beogradu odradila Barane. Sada sa 31 košem razlike.

Nekadašnji naš šampion je bio ravnopravan samo tokom prve četvrtine, tu se mislilo da Mornar može da nametne svoj ritam, ali brzo su se raspršile te misli.

Zvezda je već u drugom kvartalu Mornaru dozvolila samo 13 poena, pa se na poluvrijeme otišlo rezulatom 46:36.

Dešavali su se veliki preokreti, ali naoštrena Zvezda ništa nije željela da prepusti slučaju, pa je Mornaru dozvolila da u drugom poluvremenu postigne samo 26 poena.

MORNAR: Pulen 12 (3as), Gabriel 8, Nidam 7 (6sk, 8as), Jeremić 9, Šehović 7, Smit 7 (3sk), Vajthed 2, Pavić , Vujošević, Vranješ 5, Bjelica, Luković 5 (3sk).

Tagovi