Košarka

TEŠKA ALI VRIJEDNA POBJEDA: Heroj je Ivanović!

Autor Adela Mulić

Budućnost u 3. kolu ABA lige savladala Borca iz Čačka rezultatom 86:63

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli je u srijedu pretrpjela prvi poraz u sezoni izgubivši tijesno od od Unikahe u Malagi, ali je u ABA ligi ostala stopostotna!

“Plavi“ su u praznoj Morači pobijedili Borac iz Čačka u okviru 3. kola košarkaške regionalne lige – 86:83.

Po četvrtinama 19:26, 29:18, 12:11, 26:28!

Budućnost je do trijumfa došla teško u utakmici u kojoj je gubila do finiša prvog poluvremena, dok je od tada non - stop vodila, ali je do kraja strijepila od žilavnih Čačana.

Teška, ali vrijedna pobjeda je “plavima“ stavila do znanja da u ABA ligi - koliko god neko mislio - nema previše lakih protivnika.

Heroj trećeg uspjeha na Jadranu definitivno je bio dokazani lider Nikola Ivanović koji je postigao 27 poena.

Borac se prikazao u sjajnom svijetlu, namučio je Budućnost do krajnjih granica, vodio glavnu riječ u prvom, pritiskao u drugom.

Plavi su dokazali da mogu da budu ranjivi, ali ranjivi sa skraćenom rotacijom u ekipi.

Posebno nakon umora koji je prouzrokovala Unikaha.

Trener Petar Mijović je cijelu utakmicu držao Rašada Vona na klupi, tako je imao jednog igrača manje u rotaciji, ali je ili želio da opomene Amerikanca koji je stigao iz Igokee ili da mu stavi do znanja da je bivši pošto se uveliko priča o tome.

Ali je zato talentovani Fedor Žugić imao značajnu minutažu i postigao je sedam poena, dok je i Džastin Kobs odmarao jer je na terenu proveo samo 13 minuta. I to se osjetilo koliko god da plej “plavih“ zna da nervira navijače.

Ulogu lidera je ponovo preuzeo Ivanović, pa je pored 27 poena dodao i pet asistencija, dok je Petar Popović dopisao 15 poena, a Melvin Edžim 10.