Košarka

PRVI PORAZ BUDUĆNOSTI! Brzopletost odvela u neuspjeh

Autor Adela Mulić

Budućnost Voli u 3. kolu Evrokupa izgubila od Unikahe u Malagi sa 91:87 (15:22, 22:25, 23:15, 31:25)

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nakon dvije pobjede u ABA ligi i dva trijumfa u Evrokupu, stigao je prvi poraz u novoj sezoni - Budućnost Voli je u 3. kolu grupe B drugog po jačini evropskog takmičenja poražena od Unikahe u Malagi rezultatom 91:87. “

Plavi“ su flertovali sa pobjedom, vodili su veći dio meča, ali su na kraju zbog sopstvenih greška i zbog brzopletosti morali da se pomire sa neuspjehom.

Početničke greške je pravio Kobs u trenucima kada nije trebalo, dok je Von bio neprimjetan i u odbrani i u napadu, pa će plavi klub sigurno razmisliti da li će bivšeg igrača Igokee i dalje “trpiti“.

Budućnost Voli je imala 16 poena prednosi u prvom dijelu, vodila je deset poena razlike na poluvremenu, čuvala je prednost do sredine posljednje četvrtine, ali je Unikaha serijom trojki i serijom od 9:0 nagovijestila da bi mogla da slavi i petu pobjedu iz isto toliko utakmica protiv “plavih“.

A kompletna utakmica je praktično stala u sami finiš gdje je Kobs često bio brzoplet i nije imao ideju, sa druge strane se raspucao Adam Vačinski (tri trojke), pa su “plave“ morali da “čuvaju“ Danilo Nikolić, Ivanović i Šehović.

Međutim, 56 sekundi prije kraja utakmice Brisueal je pogodio trojku za 89:83, Šehović je vratio nadu 20 sekundi prije kraja pogodivši trojku za rezultat 89:87, ali je onda Budućnost odigrala očajnu u brzopletu odbranu, pa je 16-godišnji Nzose ostao sam kao duh u reketu i zakucao je za konačan rezultat.

Budućnost Voli je propustila veliku priliku da ostane neporažena na startu sezone, ali vremena za tugu nema, jer novi izazovi kucaju na vrata - u subotu je na programu utakmica sa Borcem u ABA ligi u okviru 3. kola, dok Podgoričani naredne srijede igraju sa Ulmom u 4. kolu Evrokupa.

Najefikasniji u Budućnosti bio je Nikola Ivanović sa 21 poenom, Džastin Kobs je imao "dabl-dabl" - 14 poena i 11 asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti, po 11 su ubacili Danilo Nikolić i Dragan Apić. Fransis Alonso je bio najbolji u Unikahi sa 21 poenom, Vačinski je ubacio 15, a Aksel Butej 17.