Košarka

MORNARI SU SE POVEZALI I SADA NE STAJU: Četvrti trijumf u nizu, DRUGI U EVROKUPU!

Autor Adela Mulić

Mornar je u 3. kolu Evrokupa savladao kvalitetnu italijansku Brešu sa 95:76 u svom Baru

Izvor: MORNAR/MEDIA Pro

Protiv Unikahe +10, protiv Zadra +16, protiv Cibone +41, a protiv kvalitetne Breše +19! Mornar je u 3. kolu Evrokupa savladao italijansku Brešu rezultatom 95:76, upisao je drugu pobjedu u drugom po jačini evropskom takmičenju uz startni poraz od Ulma i vezao je četvrti trijumf u nizu.

Kaznena ekspedicija iz Bara je definitivno pronašla svoj ritam, a pitanje je koje su joj krajnje granice. Čini se da “mornari“ mogu sa svakim da se nose.

I sve su prilike da im je upravo na startu sezone trebao poraz od Ulma kako bi shvatili da nema opuštanja, jer da tog opuštanja nije bilo Mornar bi danas imao pet utakmica - pet pobjeda.

Ekipa Mihaila Pavićevića je u sklopu grupe B prvu četvrtinu odigrala maestralno, imala je 14:0, da bi nakon deset minuta bilo “plus 20“ - 30:10. Ko nije gledao utakmicu mislio bi da je Barane krenuo za tri, ali daleko od toga (samo tri trojke iz devet pokušaja) - Mornar je perfektno trčao kontre, lopta je strujila, a tranzicija je bila dovedena do savršenstva.

Tokom druge dionice “mornari“ su došli do maksimalne prednosti od 21 poena (37:16), ali su malo pali, pa je na poluvremenu bilo 52:35. A na početku drugog dijela Mornar je zapao u krizu, mnogi su se podsjetili utakmice protiv Ulma.

A svi su počeli da strijepe kada je Breša smanjila razliku na 52:43 i 60:52, prije svega jer su Barani imali problema sa faulovima.

Međutim, da se Ulm ne ponovi pobrinuli su se Jeremić, Nidam i Vraneš trojkama, pa je dvocifrena razlika vraćena dva minuta prije kraja treće četvrtine - 66:52.

Tu je već bio kraj, pa se Mornar nakon što je treću dionicu riješio u svoju korist (22:21) pobijedio i posljednju rezultatom 21:20.

Mornar u 4. kolu grupe B Evrokupa gostuje Metropolitansu u Parizu u utorak, a prije toga će odigrati derbi 3. kola ABA lige sa Crvenom zvezdom u nedjelju u Beogradu.

A što se tiče strijelaca, svi su se upisali u taboru Mornara, redom: Pulen 3, Gabriel 8, Nidam 14, Jeremić 14, Šehović 7, Smit 9, Vajthed 9, Lazić 2, Pavić 2, Vranješ 11, Bjelica 6, Luković 8.