Košarka

Budućnost traži prvi trijumf protiv Unikahe i nastavlja seriju

Autor Jovana Raičević

Plavi u 3. kolu Evrokupa gostuju Unikahi u Malagi (20.45), šampion drugog po jačini takmičenja iz 2017. je sa našim šampionom do sada odigrao četiri meča i svaki put je bio bolji.

Izvor: Vlada Crne Gore

Na krilima fantastične pobjede protiv Partizana u Beogradu i još perfektnijeg otvaranja sezone (četiri utakmice - četiri pobjede) košarkaši Budućnost Volija gostuju dobro poznatom rivalu u dobro poznatoj dvorani - “plavi” u trećoj rundi Evrokupa večeras (20.45) igraju protiv Unikahe u Malagi.

“Plavi” su svi negativni na virus korona, dok je jedan igrač španske ekipe - pozitivan. To međutim ne remeti planove za igru, a “plavi” će pokušati da prekinu crnu seriju protiv osvajača Evrokupa iz 2017. Godine – četiri utakmice, četiri poraza.

Ne treba previše trošiti riječi o kvalitetu ekipe Unikahe koja je pobjedom nad Valensijom u gostima, ozbiljnom evroligaškom ekipom, potvrdila svoj kvalitet”, rekao je Petar Mijović u najavi meča.

Unikaha nakon dva kola u Evrokupu ima pobjedu i poraz od Mornara. Ni u španskom šampionatu nijesu dobro krenuli – nakon pet kola imaju dvije pobjede i tri poraza. Međutim...

Svi dobro znamo koliki je kapacitet te ekipe i timski i individualno. Biće potrebno da budemo na vrhunskom nivou u oba pravca, svih 40 minuta da bismo došli u situaciju da utakmicu uvedemo u ritam koji nama odgovara, odnosno da budemo konkurentni za pobjedu”, jasan je Mijović.

Umor od vezanih putovanja počinje da se osjeća, ali on će se zaboraviti kada meč krene. Heroj pobjede protiv Partizana Danilo Nikolić ističe da pritiska neće biti.

Nastupićemo sa željom da odigramo dobar meč, bez pritiska i da pokušamo da ostvarimo još jednu vrijednu pobjedu. Imamo četiri pobjede zaredom u dobrom smo momentu”, jasno je poručio Nikolić.

Da podsjetimo - Budućnost I Unikaha su se do sada u Evrokupu sastali četiri puta, a Španci su upisali sve pobjede - u sezoni 2016/17. U Podgorici je bilo 62:86, a u Malagi 75:93. Tri godine kasnije, Unikaha je slavila na svom terenu 70:83, dok je u Podgorici bila spretnija u finišu 81:82.