Košarka

ZVEZDA PALA U "PIONIRU": Žalgiris kaznio greške i odneo pobedu iz Beograda!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Crveno-beli pali u uzbudljivoj završnici protiv Litvanaca.

Izvor: MN Press

Dva velika pada koštala su Zvezdu prvog poraza na domaćem terenu ove sezone.

Propušteno u završnici druge i početkom poslednje četvrtine crveno-beli nisu uspeli da nadoknade serijama u koje su ih "vukli" ofanzivna rola Dejana Davidovca i čvrsta odbrana uoči završnice.

Na drugoj strani je stajao rival koji je kaznio kikseve i kome su pobede u gostima specijalnost.

Zvezda - Žalgiris 69:75 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13)

Litvanski prvak ostvario je treću pobedu u isto toliko kola koristeći svoje šanse i uz odličnu rolu velikog talenta Rokasa Jokubaitisa (19, 193), beka koji je postigao poslednje poene gostiju iz igre - trojku za 62:69 u 33. minutu.

Iako je Žalgiris potom više od šest minuta bio bez pogotka i iako je do kraja pogađao samo slobodnim bacanjima, ta zaliha od sedam poena bila je dovoljna protiv "krutog" napada domaćih.

Džordan Lojd pogodio je tri trojke iz devet pokušaja, ali u završnici nije bio precizan, kao ni Davidovac, kao ni plejmejker Lengston Hol, koji je u pretposlednjem minutu napravio sebi dobru poziciju, šutirao preko Žoffrija Lovernja, ali i promašio šut za izjednačenje.

Usledio je napad gostiju, Holov faul na Lukasu Lekavičijusu, a on je iskorišćenim penalima "overio" nastavak perfektnog skora svog tima.

Sa druge strane, Zvezda je ovim porazom ispisala svoj skor 1-2 i veliko je pitanje šta će se dogoditi sa njenom sledećom utakmicom protiv Asvela. Taj meč je trebalo da bude odigran u četvrtak u Francuskoj, ali ekipa iz Vilerbana večeras nije odigrala svoj meč protiv Panatinaikosa zbog prevelikog broja pozitivnih na koronu.

ZVEZDA: Hol 9, Volden 11, Lojd 19 (3/9 za tri), Davidovac 11, Lazić 2, Rit 2, Radanov, Dobrić 3, Simonović 2, Jagodić-Kuridža 2, Simanić, Kuzmić 8 (6 sk).

ŽALGIRIS: Vokaup, Lekavičijus 16, Hejs 8, Jankunas 4, Lukosiunkas, Milaknis, Geben 5, Rubit 8, Jokubaitis 9, Vasturija 5, Grigonis 8, Lovernj 12.

Izvor: MN Press