Košarka

CRNOGORSKI KEVIN DURENT i srećni broj sedam: Peko je nacrtao akciju za mene, MISLIO SAM DA NEĆU STIĆI DA ŠUTNEM!

Autor Adela Mulić

Krilni centar Budućnosti Danilo Nikolić i heroj velike pobjede nad Partizanom u Beogradu pričao o posljednjem napadu, igri bez promašaja, sjajnom startu plavih na početku sezone...

Danilo Nikolić
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli je dobila izgubljenu utakmicu protiv Partizana, slavila je u Beogradu poslije pune četiri godine, nanijela je gorak poraz svojoj legendi Vladi Šćepanoviću.

A to je uradio crnogorski Kevin Durent - Danilo Nikolić.

Trener “plavih“ Petar Mijović je nakon trojke Kodija Milera Mekintajera na 1,3 sekunde prije kraja za 99:98 nacrtao akciju za Danila, Nikolić je iskoristio blokove, primio loptu, na vrijeme je izbacio i pocijepao mrežicu. Za eksploziju i konačnih 101:99.

Trener je nacrtao odličnu akciju, sve je išlo po planu i drago mi je da sam realizovao njegovu zamisao“, rekao je heroj Budućnosti za Dnevne novine nakon veličanstvene pobjede.

Da li je bilo treme i nervoze kada si saznao da je akcija nacrtana za tebe?

Nije. U tom trenutku mi je prolazilo kroz glavu pitanje možemo li uopšte primiti loptu za toliko vremena i doći do povoljne situacije za šut“.

Kako je rekao Mijović nakon meča, pokazala je ova ekipa da osim talenta i kvaliteta ima i izuzetan karakter. Nije Budućnost odustajala ni kada je Partizan serijom 16:0 u drugom poluvremenu poveo, ni tokom produžetaka, a ni nakon nemogućeg šuta beka Partizana. I za takav pristup je stigla nagrada. Pobjeda u prvom derbiju protiv velikog rivala u regionalnom klasiku.

Nevjerovatan meč i sigurno jedan od napornijih u dosadašnjoj karijeri. Ali, znali smo šta nas čeka, znali smo da utakmica može biti takva i bili smo spremni za to“, jasan je fenomenalni krilni centar.

Budućnost je tako ostala maksimalna na početku sezone – četiri meča, četiri pobjede, po dvije u ABA ligi i Evrokupu. Ali, ono što uliva dodatnu nadu svim navijačima je da svi u redovima podgoričke ekipe ističu – ovaj tim može još bolje.

Što se tiče samo igre, siguran sam da ovo nije bila naša najbolja utakmica. Imali smo par velikih padova u igri, međutim i pored toga smo pokazali veliki karakter i istrajnost i to je ono što daje dodatnu draž ovoj pobjedi“, ističe Nikolić.

Imao je Danilo mnogo sjajnih partija u plavom dresu i nije ovo prvi put da bude heroj. Svi se rado sjećaju jedne od epskih večeri u grotlu “Morače” u evroligaškoj sezoni. Njegov poen pored Kajla

Hajnsa donijela je trijumf protiv moćnog CSKA koji je na kraju te sezone osvojio šampionsku titulu. A, u legendarnoj Hali sportova “Ranko Žeravica” popularni Dačo odigrao je bez ijednog promašaja, pa je donekle bilo i očekivano da zadnja lopta ode upravo u njegove ruke.

Zadovoljan sam svojom igrom i sigurno da ću i ja kao i cijeli naš tim, kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje“.

Džastin Kobs je nakon meča na Tviteru podijelio video pobjedničke trojke uz opis – crnogorski Kevin Durent.

Džastin me još prve godine tako zvao ponekad, ali kako sam uzeo broj sedam ove godine, uz to nosim i Durent patike, namjestilo se i počeo je tako da me zove

Nova sezona donijela je i novi broj na dresu Danila Nikolića. Umjesto 34 na koji su navikli sjajni krilni centar nosi broj sedam. A, u razgovoru za Dnevne novine je i objasnio zašto.

To je moj srećan broj i ove godine mi je bio dostupan. Od početka karijere pokušavam da ga zakačim, ali tek sad mi je uspjelo”, rekao je Danilo.