Košarka

MEČ PUN EMOCIJA: Plavi protiv svog Vlada i Nemanje

Autor Ana Božović

Budućnost Voli u 2. kolu ABA lige gostuje Partizanu (20.00), plavi su posljednji put savladali crno bijele u Beogradu 2016. godine kada je trener Podgoričana bio sadašnji strateg Beograđana

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Nova bura koja nema apsolutno nikakve veze sa terenom zahvatila je ABA ligu. Procesi tužbi, nova saopštenja i optužbe koji stižu sa adrese Crvene zvezde, odloženi mečevi zbog karantina u kojem su Cedevita Olimpija i Krka… Međutim, to sada sve ostaje po strani, jer je na programu prvi veliki derbi u novoj sezoni, klasik u legendarnoj dvorani na Novom Beogradu.

Košarkaši Budućnost Volija večeras od 20.00 časova gostuju Partizanu u drugoj rundi regionalnog takmičenja.

Biće ovo novi okršaj ekipa koje su prošle sezone vodile žestoke bitke za prvo mjesto. Na kraju su “crno-bijeli” izborili lidersku poziciju, ali je sezona prekinuta zbog korona virusa… Ujedno, biće ovo duel pun emocija, jer će crnogorski šampion igrati protiv legende kluba i bivšeg trenera - Vlada Šćepanovića - i momka koji je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule 2018. godine - Nemanje Gordića.

“Plavi” će juriti prvi trijumf u Beogradu još od 2016, na istom mjestu, kada je trener bio upravo Japanac.

Međutim, četa Petra Mijovića ne misli na to, već želi da nastavi sjajnu seriju s početka sezone i iskoristi to što će dvorana biti prazna…

Veliki protivnik i velika utakmica ispred nas. Mislim da tome doprinosimo i mi sa našim kvalitetom i našim otvaranjem sezone. Sigurno treba očekivati spektakl, nažalost bez publike“, rekao je Mijović u najavi meča.

Breša, Split, pa onda i Metropolitans u gostima. Nikola Ivanović i drugovi su odradili sjajan posao do sada. Mijović i njegovi saradnici napornim radom polako dižu formu i kako ističe mladi stručnjak Budućnost je sve bliža maksimumu.

Svakim danom smo sve bliži formi koja garantuje da u kontinuitetu možemo pružati dobre igre. Isto tako, 30 minuta protiv Huventuda i drugo poluvrijeme protiv Venecije pokazuju o kakvom protivniku se radi i koliko je Partizan čvrst i zahtjevan protivnik“, jasno ističe Mijović.

Biće ovo najteži test za Budućnost od starta sezone. Protiv ekipe koja je možda i najveća žrtva pandemije virusa COVID-19 u Evropi. Jer, prošle sezone Partizan je bio na prvom mjestu ABA lige, a i izborio je prednost domaćeg terena u cijelom plej-ofu Evrokupa.

Partizan je jedna od najboljih ekipa u ligi. Zadržali su kostur od prošle sezone, a nadogradili su ga posebno u fizičkom smislu sa tri izuzetne altete (Kori Volden, Kodi Miler Mekintajer i Nemanja Dangubić, prim. aut). Čeka nas izuzetno težak posao“, dodao je Mijović.

Mijović zna koji je recept za tek petu pobjedu u gostima protiv “crno-bijelih”. Budućnost je posljednji put slavila u prijestonici Srbije 2016. godine, kada je trener Podgoričana bio upravo Vlado Šćepanović.

Očekujem da na njihovu čvrstinu i atletizam odgovorimo dobrim fizičkim statusom, da fizičku dominaciju Partizana na određenim pozicijama svedemo na minimum i da onda praćenjem osnovnih taktičkih zahtjeva, defanzivnom disciplinom prije svega, kontrolom skoka i tranzicije uspostavimo kontrolu igre i meč uvedemo na jednu loptu iz kojeg možemo izaći kao pobjednici“, jasan je mladi stručnjak, koji je za kraj poentirao.

Respekt prema Partizanu i timu koji ima. Od momenta povratka iz Pariza spremamo se da tu utakmicu odigramo na način da se iz Beograda vratimo sa pobjedom“, poentirao je Mijović.

A, nakon sjajne partije u Parizu Vili Rid pun samopouzdanja čeka derbi i okršaje sa Vilom Mozlijem.

Partizan je jak tim, savladali su Veneciju u dobroj utakmici i sigurno će ući u meč sa puno energije. Naš cilj je da takođe uđemo sa što više energije, da se ‘zaključamo’ kao ekipa i ako to uspijemo da uradimo, možemo se vratiti sa pobjedom“, jasan je američki centar.