Košarka

Plavi upisali 60. pobjedu u Evropi: TRI OD TRI NA STARTU SEZONE

Autor Gordana Bojanić

Budućnost Voli u 2. kolu grupe B Evrokupa savladala Metropolitans rezultatom 89:83, tako su „plavi“ ispisali maksimalan učinak na početku nove takmičarske godine

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Tri od tri!

Budućnost Voli je vezala treću pobjedu na startu sezone - nakon trijumfa protiv Breše u Evroligi i Splita u ABA ligi, „plavi“ su slavili i u drugom kolu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Podgoričani su u 2. kolu grupe B Evrokupa savladali Metropilitans u predgrađu Pariza - 89:83.

I to nije bilo kakva pobjeda, već jubilarna 60 u evropskim takmičenjima u 141 utakmici!

Budućnost je vodila od početka do kraja, s tim da je perfektno počela i odigrala prvu četvrtinu i u napadu i u odbrani. To je bilo nešto blizu perfekcije - 28:11. I sve se tako nastavilo do posljednja četiri minuta prije pauze za polurijeme (36:21).

Tada se Metropolitans razigrao, sveo je naše momke na minimum, obezglavio ih, napravio seriju 9:0, pa se na pauzu otišlo sa izuzetno malom razlikom – 38:34. Treća dionica je donijela uspone i padove, pa su plavi imali i dvocifrenu razliku, ali su morali i da se paze, jer se u posljednjih 10 minuta ušlo sa samo sedam razlike (61:54).

Najbolji igrač Budućnosti na početku sezone Edžim je morao napolje zbog pete lične greške na početku posljednjeg kvartala, a to je iskoristio domaćin i prišao na 69:67. Ali onda se bude Rid i Ivanović, a utakmicu definitivno lomi kapiten Šehović koji na 1.19 do kraja pogađa trojku i jedno slobodno za 83:76.

Mogao je Šehović da bude i tragičar, jer je u jednom nezgodnom trenutku prodao loptu, ali je na kraju Budućnost izgurala meč.

Kod Budućnosti se istakao Rid sa 22 poena uz osam skokova, Edžim je dodao 16, Ivanović 13, a Kobs osam, ali je imao i 10 asitencija.

Šampion Crne Gore naredne srijede gostuje Unikahi u 3. kolu grupe B Evrokupa.