Košarka

To je pravi MORNAR: Barani pokazali kako mogu da igraju

Autor Gordana Bojanić

Izabranici Mihaila Pavićevića očitali lekciju španskoj Unikahi u 2. kolu Evrokupa – na kraju 90:60

Izvor: MORNAR/MEDIA Pro

Mornar je u 1. kolu Evrokupa poražen od Ulma u utakmici gdje su već svi upisali sigurnu pobjedu nakon sjajnog prvog poluvremena Barana u Njemačkoj.

I na tom meču se vidjelo koliko “mornari“ mogu da osciliraju, ali večeras su u Topolici pokazali koliko mogu da budu opasni - Mornar je u 2. kolu grupe B Evrokupa pobijedio špansku Unikahu rezultatom 90:80.

Tako je Mihailo Pavićević sa svojim momcima protiv cijenjenog evropskog tima, nekadašnjeg šampiona Španije i Evrokupa upisao najveću evropsku pobjedu u istoriji kluba.

„Mornari“ su pokazali da mogu svakoga da savladaju ukoliko ih krene najjače oružje - šut. Uostalop, Mornar je pravljen da igra atraktivnu košarku.

Prvih 20 minuta je proteklo po noti Barana, jer je pogođeno 10 trojki iz 15 pokušaja, momci su bili prisebni i sa linije slobodnih bacanja, tako da su postigli 58 poena. Protivnik je to samo ispratio, čudio se i stigao do brojke od skromnih 39 koševa. To znači da odbrana nije nimalo loše odigrala poluvrijeme.

Očekivano, Mornar je pao u drugom dijelu, ali karakter pobjednika nije, pa Barani nisu dozvolili da im se ponovo desi Ulm. A postojala je realan bojazan, posebno jer je utakmica u ABA ligi sa Zadrom koju su „mornari“ trebali da igraju za vikend odložena, jer su rane od njemačkog predstavnika u grupi gdje je i naša Budućnost - još svježe.

Barani su održavali dvocifrenu prednost, a utakmica je zvanično zaključana bila pet minuta prije kraja kada je naš reprezentativac Nidam pogodio za tri poena pet minuta prije kraja. Pored našeg reprezentativca koji je postigao deset poeena dvocifreni su još bili Vajthed (12), Vranješ (16) i Pulen (24).

Mornar u 3. kolu grupe B Evrokupa naredne srijede dočekuje Brešu, a do tada je čeka pakao - u ovaj petak odloženi meč protiv Zadra na strani, pa sljeći ponedjeljak meč 2. kola ABA lige sa Cibonom u Baru.