Košarka

BUDUĆNOST VOLI JE ZA SPLIT DRUGA DIMENZIJA

Autor Ana Božović

Plavi na startu ABA lige savladali Split rezultatom 84:59, upisali su se svi u listu strijelaca.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Plavi" su odlično otvorili superkvalitetni Evrokup savladavši Brešu, a idealnu nedjelju su kompletirali dominacijom na startu zanimljive ABA lige, tako da mladi šef stručnog štaba Petar Mijović može da bude zadovoljan.

Budućnost Voli je demolirala Split u praznoj Morači rezultatom 84:59! Utakmica je uglavnom bila jednosmerna ulica, pa pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Kao što se i očekivalo, Budućnost Voli je upisala rutinsku pobjedu na startu ABA lige protiv Splita - 84:59. Po četvrtinama 22:18, 22:16, 23:12, 17:13.

Okršaj sa prošlogodišnjim učesnikom Druge Aba lige je otvorila mogućnost Mijoviću da u startnu postavu uvrsti 17-godišnjeg Fedora Žugića, dječaka koji je označen kao projekat plavih, ali i kao jedan od najvećih talenata Evrope.

Prva četvrtina je donijela opipavanje snaga, Budućnost se već tu nametnula kao neko ko neće dozvoliti Splitu da priprijeti, a prednost je rasla iz minuta u minut.

A onda je u 22. minutu viđena ne baš česta situacija - svi igrači plavih su se upisali u listu strijelaca nakon što je kapiten Suad Šehović pošto je odmarao prvo poluvrijeme, realizovao tri slobodna bacanja.

To je jasno značilo koliko je Budućnost kvalitetnija od protivnika, to je otvorilo mogućnost Mijoviću da kombinuje u praktično malo jačem treningu kako bi ekipu što bolje pripremio za srijedu kada će ekipa u 2. kolu Evrokupa gostovati Metropolitanu u Parizu.

A ono što posebno može da raduje trenera "plavih" je učinak novajlija Apića, Edžima i Rida, dok se Von za koga se pričalo da je na izlaznim vratima - još traži.

Dvocifreni u Budućnosti su bili Kobs, Šehović, Edžim (12 poena), Apić (11), Ivanović (10), a jednocifreni Rid (devet), Danilo Nikolić (sedam), Popović (četiri), Von (tri) i Žugić i Zoran Nikolić po dva.

Kod gostiju su sa 12 poena prednjačili Toni Perković i Marko Luković i Ilija Đoković sa 11 poena.