Košarka

NIJESMO NA TAKMIČARSKOM MAKSIMUMU: Maksimalan respket za sve

Autor Ana Božović

Budućnost Voli u subotu od 19.00 časova startuje u ABA ligi, a protivnik je Split

Izvor: MN Press

Budućnost Voli je nakon sedam mjeseci pauze odlično ušla u sezonu savladavši kvalitetnu Brešu na startu Evrokupa, ali već je došlo vrijeme da se razmišlja o ABA ligi.

ABA ligi kojoj je prethodilo mnogo svađa, saopštenja i nedoumica...

Međutim, najbitnije je da će se igrati i da će svi košarkaški sladokusci uživati!

Plavi u subotu od 19.00 časova otvaraju regionalno takmičenje protiv Splita u praznoj Morači, a osnovni cilj ekipe je plasman u plej - of. A onda se ništa ne zna.

Nakon zahtjevne utakmice u Evrokupu protiv Breše okrećemo se početku ABA Lige, u suštini prioritetnog takmičenja za nas, gdje dočekujemo ekipu Splita. To je mlada, talentovana ekipa sa nekoliko iskusnih igrača koji godinama unazad igraju ABA Ligu”, kaže u najavi meča Petar Mijović.

Plavi ne traže alibi uprkos tome što nisu imali kvalitetnih utakmica u pripremnom periodu.

Mi nijesmo na nekom takmičarskom maksimumu, s obzirom da je početak sezone, manjak prijateljskih utakmica, za nas je jako značajno da potvrdimo ulogu favorita i da odigramo maksimalno odgovorno, ozbiljno i da iz utakmice sem pobjede dođemo u situaciju da kažemo da smo za makar jedan korak kompaktniji i bliži formi koja će biti potrebna za ono što nas očekuje u teškom rasporedu čeka u sledećoj nedelji. Maksimalan respekt za Split i sigurno da samo maksimalnim pristupom i pravim odnosom možemo doći do pobjede”, poručio je Mijović.

Budućnost i Split odigrali su 14 mečeva, Budućnost je slavila u devet, od toga šest puta kući. Posljednji meč dobila je Budućnost još 2013. godine sa 66:47.