Košarka

LEBRON I DONČIĆ SU NAJVEĆE ZVEZDE NBA: A Nikola Jokić je tek na dnu liste!

Autor Nikola Lalović Izvor mondo.rs

Amerikanci su se prosto zaljubili u slovenačkog plejmejkera, ali Nikolu Jokića ne cene toliko

Izvor: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Otkako se NBA vratio imamo neverovatan nastavak sezone. Nikola Jokić je vodio Denver do dva neverovatna preokreta u plejofu, Majami je izbacio Janisa i Milvoki, a Lebron je dogurao Lejkerse u finale. 

Otkako se najbolja košarkaška liga na svetu nastavila, naravno da je najviše pažnje američke javnosti usmereno je na Lejkerse i Džejmsa. Pa je tako od restarta sezone njegov dres ubedljivo najprodavaniji. 

 Na drugom mestu ove liste nalazi se nova superzvezda Dalasa Luka Dončić. Slovenac srpskog porekla je zaludeo navijače širom zemlje, a odmah iza njega nalazi se Entoni Dejvis.

Četvrti je Džejson Tejtum, a peto mesto zauzima još jedan Evropljanin - Janis Adetokumbo

Na listi najprodavanijih dresova od restarta lige nalazi se i Nikola Jokić, ali tek na dnu. Od 15 igrača koliko ih je na listi koju je NBA objavio, srpski centar je 14. 

Tu se umešalo nekoliko faktora, jedan od njih je to što nije "domaći igrač", ali i to što igra za Denver. Mnogo je lakše za poigrače poznatih i popularnih franšiza poput Lejkersa, Bostona i Majamija da se nađu u vrhu. 

Ali ako ovako nastavi da igra i ako dovede Denver do titule u narednom periodu, sigurno je da će se i on poput Dončića naći u vrhu.