Košarka

Šta se desilo Mornaru? Poslije sjajnog prvog, uslijedilo očajno drugo poluvrijeme

Autori mondo.me Ana Božović

Mornar na startu Evrokupa poražen od Ulma na strani rezultatom 84:76

Izvor: MN Press
Imali su sve – igru, rezultat, psihološku prednost...
Svi smo se nadali da će poput Budućnost Volija startovati dobro u Evropi, ali „mornari“ na kraju nisu dobili ništa! Mornar je na početku Evrokupa poražen od Ulma u Njemačkoj rezultatom 84:76.
Po četvrtinama Ulm - Mornar 15:26, 17:20, 30:11, 22:19. Jasno je da je Mornar odigrao sjajno prvo poluvrijeme i očajno drugo, a to će se sigurno analizirati, jer su start u grupi B Evrokupa Barani zamišljali totalno drugačije.
Posebno nakon prvog dijela igre u kojoj je ekipa Mihaila Pavićevića imala plus 14, pa čak i plus 17. Ozbiljan tim koji nema oscilacije bi priveo utakmicu lagano kraju, ali kod Mornara su očigledno oscilacije normalna stvar na početku sezone.

Mornar je tako igrao dobro, pravio seriju od 10:0, pravio seriju od 12:0, nije dozvolio protivniku da postigne koš čak osam minuta. Ali...

Onda je pokazao drugo lice. Lice koje će iskusni Pavićević sigurno kritikovati i koje će pokušati da se više nikada ne pokaže.

Ulm je za 10 minuta u trećoj četvrtiti ubacio 30 poena, a naš Mornar samo 11, da bi u posljednjem periodu serijom 15:0, Ulm nokautirao rivala - 79:62 i osigurao trijumf.

Najefikasniji u ekipi Mornara bio je Ajzea Vajthed sa 25 poena, dok je 15 upisao Džejkob Pulen.

U narednom kolu, 6. oktobra u Bar dolazi Unikaha.