Košarka

BUDUĆNOST ŽELI DA KRENE JAKO: Počinje ono pravo

Autor Gordana Bojanić

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović i krilni igrač Melvin Edžim su optimisti pred sjutrašnju utakmicu sa Brešom u 1. kolu Evrokupa

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Došlo je vrijeme za košarku!

Budućnost Voli sjutra od 19.00 časova u praznoj Morači dočekuje Brešu u 1. kolu grupe B Evrokupa, a to će biti prvi zvanični meč "plavih" nakon sedam mjeseci. Trener Petar Mijović je sem centra Rida imao sve igrače na okupu od prvog dana, tako da je imao vremena da uigra ekipu.

"Konačno igramo zvaničnu utakmicu. Dolazi nam ekipa koja zaslužuje maksimalan respekt. Breša je prošle sezone imala zapažen nastup u prvenstvu Italije, do prekida je bila odmah iza Virtusa. I sada je to tim koji je pravljen da ode u drugu fazu Evrokupa, a da u domaćem prvenstvu bude u vrhu", kazao je trener Petar Mijović.

Problem "plavih" tokom pripremnog perioda je činjenica što nisu imali jake provjere sem utakmica sa Cedevitom Olimpijom i Mornarom. Međutim, za Kanađanina Melvina Edžima to neće predstavljati problem.

"Biće uzbudljivo, jer je prošlo dosta vremena od kada smo igrali. Biće i zabavno, ali i drugačije, bez navijača. Na nama je da damo sve od sebe da pobijedimo, bez obzira na sve", rekao je Edžim, koji je ljetos stigao iz Unikahe.

"Breša - veoma dobar italijanski tim, sa mnogo kvalitetnih igrača, ali mi moramo da vodimo računa o našoj igri. Imali smo dobru predsezonu, ali sada počinje ono pravo i moramo da krenemo jako od starta", kazao je Edžim.