Košarka

NIKOLINA PORUKA ZA KRAJ: Pre šest godina, kada sam ovde došao...

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Denver je završio sezonu, ali može da bude apsolutno ponosan na sve učinjeno. Na čelu sa srpskim centrom.

Izvor: Kevin C. Cox/Getty Images North America, Guliver

Fenomenalni Nikola Jokić i njegov Denver okončali su učešće u plej-ofu porazom protiv Los Anđeles Lejkersa u petoj utakmici finala Zapada.

Favorit iz El-Eja je pokazao ove noći zašto je Lebron Džejms jedan od najvećih igrača u istoriji i sa njim na čelu ušao u svoje prvo finale još od 2010.

Sa druge strane, Nagetsi su uzdignutih glava napustili teren posle čudesnih serija protiv Jute i Klipersa, u kojima su se vraćali iz minusa 1-3. U finalu konferencije to nisu uspeli da urade, ali su i pored poraza 1-4 pokazali da su tim na koji će svi u ligi tek morati da obrate pažnju.

"Kada sam došao ovde pre šest godina, imali smo 33 pobeda za sezonu, a sada smo u finalu Zapadne konferencije. Mislim da je zanimljivo razmišljati o našem ogromnom napretku. Kao igrač sam neverovatno napredovao, kao i svi mi kao tim, kao čitava organizacija", rekao je Jokić.

Nikola je posebno lepim rečima govorio o svom saigraču, plejmejkeru Džamalu Mareju.

"On je neverovan. On je naš lider. Borac je. Takmičar je koji ne odustaje. Neverovatan je šuter. Igrao je sjajno, bio je sjajan".

Jokić je rekao da je njegov tim u NBA "bablu" u prethodna dva meseca pokazao jako važnu osobinu – da nikad ne odustaje.

"Borimo se i to je jako važno. I danas smo (u trećoj četvrtini) gubili 16 poena i nismo se predali. Nismo odustali od utakmice. To je nešto što će biti naš pristup i naš cilj narednih godina".

Ako u Denveru budu uradili prave stvari u ove jeseni i ojačaju tim, naredne sezone bi mogle da donesu još radosti za navijače Nagetsa, kao i za sve ljubitelje košarke u Srbiji.