Kraj

KRAJ JOKIĆEVE SEZONE ZA PAMĆENJE: Lebron nije dao još jedno čudo - Lejkersi u finalu!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

FenomenalnI plej-of srpskog centra i njegovih Nagetsa je završen. Džejms je dao 16 poena u poslednjoj četvrtini i uveo favorita u veliko finale posle 10 godina.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Ovog puta je posle 1-3 u seriji zaista bio kraj!

Denver je odigrao istorijsku sezonu, "okrenuo" seriju protiv Jute, pa napravio čudo protiv Klipersa, ali protiv još jednog favorita nije uspeo!

Pre svega zato što je večeras na drugoj strani terena stajao neponovljivi Lebron Džejms, koji je ubacio 38 poena, od čega 16 u poslednjoj četvrtini i uveo ekipu u svoje deseto NBA finale.

Lejkersi – Denver 117:107 (33:30, 28:21, 26:33, 23:30)

Preubedljivim rezultatom 4-1 u seriji, ekipa iz El-Eja prvi put je uvela svoju franšizu u finale još od 2010, kada je pod vođstvom Kobija Brajanta osvojila svoju poslednju, 16. titulu.

Ove sezone, Džejms i saigrači biće favoriti ko god da "izađe" iz finala Istočne konferencije, u kojem trenutno njegov bivši tim Majami vodi 3-2 u seriji protiv Bostona.

Naš Nikola Jokić odigrao je još jedan dobar meč na oproštaju od sezone, ubacio 20 poena uz sedam skokova i pet asistencija, sa saigračima bio u igri do poslednjih minuta, ali je Lebron bio zaista rešen da večeras bude kraj serije.

Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

"Kralj" je završio utakmicu sa tripl-dabl učinkom od 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija, ušao sa trećim timom u seriju za titulu i posle meča poručio - posao nije gotov!

Lebron je u poslednoj utakmici pronašao šut kada je bilo najbitnije i zadržao Lejkerse "iznad vode" kada im je bilo veoma teško. Vodili su 16 poena prednosti u trećoj četvrtini, a onda je Jokić četiri i po minuta pre kraja primakao Denver na samo četiri poena minusa (99:103).

Međutim, usledila je Džejmsova asistencija za Denija Grina i trojku (99:106), pa Lebronovih devet poena u seriji zaključno sa trojkom (za 103:115) kojom je okončao ovo finale.

Kada je njegovom timu bilo najteže, broj "23" purpurnih i zlatnih iz El-Eja je istupio i pokazao da se preselio u Los Anđeles zbog titula, kojih za sada ima tri.

Sa druge strane, Denver je igrama u ovom plej-ofu "kupio" ljubitelje košarke širom sveta, činio nemoguće stvari mogućim i ove jeseni će imati težak zadatak da nadogradi ovaj uspeh i pokuša da sledeće sezone napravi korak više i osvoji Zapadnu konferenciju.

Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Naravno da to nikad neće biti lako, ali sa najboljim NBA centrom Nikolom Jokićem i ovog leta sjajnim Džamalom Marejem, Nagetsi su pokazali da su u stanju da svakoga pobede. 

Sa ove vremenske distance i s obzirom na konačan ishod, ipak se ispostavilo da je odlučujuća utakmica serije bila druga, u kojooj je Denver ispustio pobedu dozvolivši Entoniju Dejvisu trojku u poslednjoj sekundi za vođstvo Lejkersa 2-0...

Denver: Milsap 13, Grent 20 (9 sk), Jokić 20 (7 sk, 5 as), Marej 19 (8 as), Heris 3, Plamli 7, Porter 10, Krejg, Moris 10 (7 as), Dozir 5, Bejtis-Dop, Bol, Danijels.

Lejkersi: Dejvis 27 (5 sk), Džejms 38 (16 p, 10 sk), Hauard 9, (9 sk) Grin 11, Kaldvel-Poup 2, Moris 3, Kuzma 8, Mekgi, Rondo 8, Karuso 11, Dadli, Kuk, Smit.

Lejkersi Denver
Izvor: YouTube/First Take NBA

Tagovi