Košarka

ILIĆ OPET IDE NA OPERACIJU, Budućnost može bez svih, ali ne i BEZ PUBLIKE

Autor Gordana Bojanić

Trener košarkaša Budućnost Volija Petar Mijović sumirao učinjeno do sada tokom pripremnog perioda i najavljuje početak sezone

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Bili su u teškoj situaciji, otpale su jake provjere u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, ali kada se otvorila mogućnost nijesu dozvolili da ispuste takvu priliku...

Košarkaši Budućnost Volija završili su turneju u Kranjskoj Gori gdje su odigrali tri utakmice i vratili su se u Podgoricu gdje su nastavili pripreme pred početak nove sezone.

S obzirom kako se situacija razvijala Petar Mijović i njegovi saradnici mogu biti zadovoljni kako je sve izgledalo u Sloveniji."Plavi" su za sada odigrali pet utakmica, upisali svih pet pobjeda, a generalna proba zakazana je za sjutra.

Rival u "Morači" će biti Mornar, a na istom mjestu u utorak počeće sezona u Evrokupu - u goste stiže Breša.

"Zadovoljni smo se vratili iz Slovenije. Jedna jako značajna turneja i mečevi za nas kako bi definisali trenutno stanje i pravac u kojem treba da radimo do prvog meča u novoj sezoni", rekao je Mijović.

Dvije pobjede protiv Studentskog centra u Podgorici, nakon toga ubjedljive partije protiv Triglava i Podčetrteka, a onda i najveća pobjeda u dosadašnjem dijelu priprema. Savladana je Cedevita Olimpija, izuzetno kvalitetan rival koji je u ovom pripremnom periodu odigrao nekoliko vrhunskih utakmica.

Mijovića posebno raduje činjenica da je crnogorski šampion i oslabljen (Vili Rid danas stiže, Aleksa Ilić povrijeđen) pokazao koliko može.

"Protiv Cedevite smo pokazali da i u ne punom sastavu možemo da se pohvalimo određenom čvrstinom i da kroz tu čvrstinu i maksimalni pristup defanzivnim obavezama igramo i pobijedimo jake protivnike", istakao je Mijović.

U odnosu na neke ranije sezone, glavni problem Podgoričana ovog ljeta bio je mali broj kontrolnih utakmica. Zbog toga se Nikola Ivanović i drugovi trude da kroz treninge stiču potrebno samopouzdanje.

A, Mijović i njegovi pomoćnici da što bolje uigraju novajlije – Rašada Vona, Dragan Apića i Melvina Edžima.

"Duel protiv Mornara će biti jako značajn za nas, jer smo u velikom hendikepu što se tiče broja kvalitetnih utakmica. Početak prvenstva u tom smislu ne čekamo na maksimalnom nivou za ovaj period. Optimizam gradimo kroz trening, samopouzdanje podižemo kroz svaki dobro odrađen trening. Nadam se da ćemo i u ovom periodu do Breše značajno poraditi na određenim stvarima koje moraju da budu na većem nivou, a da nadogradimo sve ono što je bilo dobro na ovim utakmicama", istakao je Mijović i da stručni štab čeka nalaze povrede Ilića, koji bi mogao da ode na operaciju zbog nove povrede koljena.

"Nadamo se da nije nešto što će ga na duže odvojiti od terena. Ali, spremamo se da i bez njega na visokom nivou dočekamo Brešu".

A, italijanskog predstavnika će u utorak dočekati prazna "Morača". Naravno, razlog je dobro poznat – pandemija korona virusa. Do ko zna kada „plavi“ će bez vjerne publike igrati u oba takmičenja.

"Mi smo jedna od najpogođenijih ekipa kada je to u pitanju. Svi znamo koliko nam znači naša publika, koliko Varvari znače za naš klub i naše momke. Pokušaćemo da u tim okolnostima nađemo dodatnu odgovornost i dodatnu energiju i preko tog problema, koji nije mali, prođemo uspješno i prebrodimo sve prepreke", poentirao je Petar Mijović