Košarka

IGOKEA NIJE MOGLA BEZ DRAME: Preskočena prva prepreka - Kluž!

Izvor mondo.ba

Aleksandrovčani su u poslednjem periodu umalo ispustili 18 razlike.

Izvor: Promo/KK Igokea

Igokea je preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona!

Aleksandrovčani su u sredu savladali rumunski Kluž 75:82 (13:23, 18:15, 13:22, 31:22) i zakazali meč u petak sa lisabonskim Sportingom za plasman u grupnu fazu takmičenja.

"Igosi" su večeras odigrali dobru partiju u najvećem delu utakmice, osim poslednjeg perioda u kojem su umalo od gotovog napravili veresiju, ali su na kraju ipak zasluženo stigli do velikog trijumfa.

Krajem trećem perioda prednost je iznosila čak "plus 18" poena i tada se činilo da će Igokea upisati rutinsku pobedu, međutim, Rumuni su žestoko odgovorili i preko Džastina Edvardsa smanjili na samo četiri razlike i uveli meč u neizvesnu završnicu. Tada je ponovo Džeki Karmajkl, koji je sa 25 poena bio najefikasniji akter utakmice, uzvratio uz važne poene Stefana Fundića.

Još kada je Edin Atić bio siguran sa linije slobodnih bacanja, slavlje u Bugarskoj je moglo da počne.

Najefikasniji u taboru Igokee pored Karmajkla bili su Atić sa 12 koševa i Antabija Voler sa dva pogotka manje, a malo je nedostajalo Stefanu Fundiću (9) i Stefanu Potu (8) da stignu do dvocifrenog učinka.

Kod Kluža, najzapaženiji akteri bili su Džastin Edvards sa 22 poena, Donatas Parolis i Patrik Ričard su ubacili po 15 pogodaka, dok je Gregori Vargas uknjižio tri koša manje.

Posle ovog susreta, Igokei predstoji meč u petak protiv Sportinga iz Lisabona, koji je ranije u sredu bio bolji od Friburga (78:84), a pobednik tog susreta izboriće nastup u grupnoj fazi takmičenja, gde su već žrebani Darušafaka, Ostende, Hapoel Jerusalim, Brindizi, Limož, San Pablo Burgos i Turk Telekom.


Tagovi