Košarka

DŽORDAN MU JE OSVAJAO TITULE: Sada tvrdi da nije najtalentovaniji ikad!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

On ima svog favorita u ovoj priči.

Izvor: Getty images/Harry How, Harry How/Getty Images North America

Već smo zaboravili na Golden Stejt Voriorse. Nije ih bilo u ''balonu'', nema ih u plej-ofu, pa su u nekom drugom ili trećem planu.

Ali izjava njihovog trenera je nešto o čemu će se govoriti. Posebno ako se sećate Majkla Džordana, koji je bio Kerov saigrač tokom devedesetih.

Stiv Ker je u karijeri osvojio pet šampionskih prstenova, tri sa Čikagom, a dva sa San Antonijem i nijednog od igrača iz tih generacija nije ovoliko hvalio. Naime, trener Voriorsa je istakao da je Durent najtalentovaniji košarkaš kog je video.

Ne znamo kako će Džordan reagovati na tu izjavu.

''Mogu da kažem... kada uračunam sve elemente, visinu, brzinu, atleticizam, mislim da je Durent najtalentovaniji košarkaš kog sam video u životu'', istakao je trener Godlen Stejta.

Pored toga što je 15 godina igrao u NBA ligi, a već je godinama i trener, Stiv Ker smatra da je košarkaš kog je kratko trenirao najtalentovaniji igrač svih vremena. Pa dobro, ima to pravo.

Kevin Durent je tokom NBA karijere nosio dres Sijetla, a zatim i Oklahome, kada se franšiza preselila, kasnije je igrao za Golden Stejt, a trenutno je član Bruklina. Sa Voriorsima je dva puta bio šampion, a plan mu je da to ponovi sa Netsima naredne sezone.