Košarka

BIVŠI POLICIJSKI KOMESAR "OPLEO" PO LEBRONU: Bolje ćuti ako ne znaš šta pričaš!

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.rs

"Nemaš pojma kakav je posao"

Izvor: Printscreen/YouTube/Newsmax TV

Bivši komesar policije Njujorka napao je prvu zvezdu NBA, Lebrona Džejmsa, rekavši da bi trebalo da ćuti kada je u pitanju posao policije, jer "nema pojma šta to znači".

Berni Kerik je ovo rekao neposredno pre nego što je NBA proglasila bojkot zato što je policija ubila još jednog američkog crnca.

On je bio komesar od 2000. do 2001. godine i strašno su mu zasmetali kritički komentari Džejmsa zbog ubistva Džejkoba Blejka.

"Nemam baš ništa lepo da kažem o tim policajcima. Ako kažete da nije bilo načina da savladaju Blejka ili ga zadrže pre nego što su pucali iz pištolja, onda lažete ne samo mene, već svakog Afroamerikanca i svaku crnu osobu u zajednici", rekao je Džejms ove nedelje.

Keriku se to nije svidelo.

"Ne bi trebalo da komentarišeš ili kritikuješ nešto kada nemaš predstavu šta je posao, niti bi ti imao hrabrosti da to uradiš. Izazvao bih Lebrona Džejmsa da stavi lisice nekom ko odbija da posluša naređenja. Ili možda da provede dan u trening centru za simuliranje pucanja iz vatrenog oružja?", odgovorio je Kerik.

On je jedan od vatrenijih branilaca policije u medijima kad god se desi da policija ubije nekog poslednjih godina.

Treba reći i da podržava sadašnjeg predsednika Donalda Trampa, koji ga je ove godine pomilovao od osuđujuće presude 2010. za osam krivičnih dela, među kojima su i poreska prevara i laganje vladinim zvaničnicima.