Košarka

Luković: Da se igrači pitaju, ABA mečevi održavali bi se pred PUNIM tribinama (VIDEO)

Autor Mladen Stojović

Naredna sezona biće za Uroša Luković četvrta u nizu u dresu Mornara i po tome je apsolutni rekorder kada je riječ o igračima koji igraju sa pasošem druge države u “Ponosu Bara”.

Izvor: MONDO

Tokom prethodne tri sezone Luki, kako i u Mornaru zovu svog prvog centra, oborio je mnoge klupske ali i rekorde ABA lige. Od 2017. kada je stigao u Bar neprikosnoveni je bloker regionalnog šampionata, ali i član kluba top 10 u kategoriji najobljih skakača (3.), i po indeksu učinka (7.).

U svojoj prvoj sezoni u Mornaru bio je član idealne petorke ABA lige a zvanje MVP-a izmaklo mu je samo zbog povrede i odsustva sa, za sada, jedinih plej of mečeva Barana u ovom takmičenju.

Odkako je stigao u najveći crnogorski primorski grad Luković, međutim, nije igrao u jačem timu od ovog u kojem se preiprema za narednu sezonu. U skladu sa tim su i njegova očekivanja od novog takmičarskog ciklusa.  

Isto kao i poršle godine, da budemo u vrhu ABA lige, volio bih i finale. Devedeset odsto ekipe je isto kao prošle godine, što meni puno znači. Znam kako igrati sa Pulenom, Nidamom, Vranješom i ostalim momcima, znamo šta možemo i znamo šta ne znamo tako da mi to najviše odgovara”, kaže Luković.



Prva polusezona u ABA ligi, kako sada stvari stoje, proći će bez navijača na tribinama.

Teško je bez publike, nama igračima je to potpuno nezanimljivo. Mi da se pitamo, mi bi od prvog dana igrali pred punom dvoranom. E sad, šta će biti i kako će biti, to je na ljudima iz ABA lige da odluče”, kaže Mornarova “petica”.


Luković smatra da prazne tribine ne mogu biti olakšanje za njegov tim jer je Mornar bio među članovima ABA lige sa najboljom posjetom u dvorani.


O nastupu Mornara u Eurokupu, imao je kratak komentar: “Ne znam kako će uopšte da funkcioniše zbog putovanja, da li će i kada da se igra. Teško je iz ove perspektive bilo šta reći o tom takmičenju”.

Na pitanje šta očekuje u crnogorskom šampionatu, imao je najkraći odgovor.

Titulu, naravno. Ipak smo jedini vrhunski klub u toj konkurenciji”, podgrijao je za kraj ljuto rivalstvo sa Budućnošću prvi bloker ABA lige.

Tagovi